Κεικ με κρέμα και τσουρέκι

Υλικά

φρέσκο ​​γάλα – 500 g
αυγά – 4 τεμάχια
ζάχαρη – 1 κουτ + 4 κ.σ.
βανίλια – για γεύση
Φέτες Τσουρεκι  3 – 4 φέτες

Εκτέλεση

Πρώτα καραμέλωσα 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη στον πάτο μιας ορθογώνιας φόρμας για κέικ 14/20 εκ.
Στη συνέχεια τακτοποίησα 3-4 φέτες τσουρέκι πάνω από την καραμέλα, μόνο ο πάτος πρέπει να είναι καλυμμένος, όλα εξαρτώνται από το μέγεθός τους.
Έπειτα ζέσταινα το φρέσκο ​​γάλα με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να λιώσει. Μετά χτυπάω τα αυγά με τη βανίλια. Τα ανακάτεψα με το γάλα και τα έριξα πάνω από το τσουρεκι.

Έβαλα το ταψί μέσα σε ένα ταψί με κρύο νερό και έψησα σε χαμηλό φούρνο 150-160 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά.
Έχω φτιάξει αυτό το γλυκό χωρίς να το ψήσω μέσα σε νερό και εξακολουθεί να βγαίνει τέλειο, είναι σημαντικό να ψηθεί περισσότερο σε χαμηλότερη θερμοκρασία.

Έβγαλα το έτοιμο κέικ από το φούρνο και το κρύωσα στο ταψί με το νερό, μετά καλό είναι να μείνει στο ψυγείο για να δέσει καλά η κρέμα πριν το κόψω, απλά είναι πιο εύκολο.
Αφού κρυώσει πέρασα ένα μαχαίρι γύρω από τις πλευρές του πιάτου και μετά το αναποδογύρυσα σε κατάλληλο δίσκο ή πιάτο.
Για ακόμα καλύτερη γεύση, πασπαλίζω με σταγόνες σοκολάτας πάνω από την καραμέλα.

_cuva

 

Προηγούμενο άρθροΈνα γρήγορο κέικ με μαρμελάδα σύκο και γιαούρτι!
Επόμενο άρθροΠικάντικη σαλάτα με κολοκύθι…Ενα ιδανικό συνοδευτικό που ταιριάζει με κράκερ ή μπρουσκέτα.