Καρυδόπιτα με κρέμα!!!

Υλικά:

5 αυγά
2 κεσεδάκια ζάχαρη(400 γρ)
2 κεσεδάκια αλεύρι(260 γρ)
1 γιαούρτι στραγγιστό
200γρ καρύδι τριμμένο
1 κουταλάκι σόδα
3 κουταλάκια μπεικιν
1κουταλακι κανέλα
ξύσμα πορτοκαλιού

Σιρόπι
3 κεσεδάκια ζάχαρη (680 γρ)
3 κ μισό κεσεδάκια νερό (830 γρ)

Κρέμα
1500 ml φρέσκο γάλα
5 κσ κορν φλάουρ
4 κσ άνθος αραβοσίτου (τη βραστή κρέμα)
1 κούπα ζάχαρη
2 κσ βούτυρο

Σαντιγι
250 γρ κρέμα γάλακτος
200 γρ γάλα ζαχαρούχο

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά ,προσθέτουμε το γιαούρτι, τη σόδα,το μπεικιν ,την κανέλα ,το αλεύρι κοσκινισμένο, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα καρυδιά και τα ρίχνουμε σε βουτυρωμένο ταψί διαστάσεις 27×39.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά πάνω κάτω αντιστάσεις.Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Βράζουμε το σιρόπι για 8 λεπτά και σιροπιάζουμε, ζεστό σιρόπι στην κρύο γλυκό. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε την κρέμα ….συνέχεια συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροΠατέ πράσινης πιπεριάς με φέτα
Επόμενο άρθροΧοιρινή Τηγανιά με κρεμμύδια