Καρυδόπιτα-Πουτίγκα

Υλικά

καρυδόπιτα:
6 αυγά,
100 γρ ζάχαρη,
155 γρ αλεύρι,
1 φάκελ. μπέικιν.
2 κ γ κανέλα,
1/2 κ γ γαρύφαλλο,
125 γρ καρύδια ψιλοκομμένα

Για την κρεμα:
1 λίτρο γάλα,
5 κ σ ζαχαρη,
4 κ.σ γεμάτες κορν φλαουρ,
2 κ.σ.γεματες αλεύρι,
1 βανίλια,
50 γρ βούτυρο,
200ml κρέμα γάλακτος πλήρες χτυπημένη σε σαντιγί.

Σιρόπι:
3 ποτήρια νερό,
3 ποτήρια ζάχαρη,
1 κ σ μέλι
1/2 λεμόνι
Βράσιμο 5 λεπτά!

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη!!!! Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά σιγά -σιγα!
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε με μαριζ!
Λαδωνουμε το ταψί (28ν) ρίχνουμε το μίγμα και το ψήνουμε στους 180 β.προθ.αντιστασεις για 35 λεπτά φυσικά τον φούρνο! Σιροπιαζουμε κρύο γλυκο-ζεστο σιρόπι!

Για την κρέμα
Βάζουμε σε ένα μπολακι λίγο γάλα από το κρύο και ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και το κορν!
Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθεί!
Ρίχνουμε το μίγμα και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πήξει!
Την κατεβάζουμε και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και την βανίλια!
Την μεταφέρουμε σε ένα μπολ και την σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη!!!
Όταν κρυώσει τελείως την αφρατευουμε με το μίξερ!
Και τέλος ρίχνουμε την σαντιγύ και ανακατεύουμε απαλά με μαριζ! Την βάζουμε πάνω στο κρύο γλυκό!
Ρίχνουμε και πάνω της κανελα-καρυδια και το βάζουμε στο ψυγείο!

ΠΗΓΗ: Tzeni Tsanaktsidou

Προηγούμενο άρθροΨωμάκια με τυρί…πολύ νόστιμα – τραγανά εξωτερικά και μαλακά εσωτερικά.
Επόμενο άρθροΓρανίτα με λεμόνι….δροσιστικό με μοναδική γεύση και εύκολη στην παρασκευή