Ταρτα Σοκολάτας με σύκα

Άλλωστε η σοκολάτα ταιριάζει με όλα…

Συστατικά

250 γρ αλεύρι 00
140 γρ βούτυρο κρύο
25 γρ πικρό κακάο
1 μέτριο αυγό
80 γρ Ζάχαρη
1 πρέζα Αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Γκαναζ
400 γρ σοκολάτα
300 γρ κρέμα γάλακτος
1 σταγόνα σπορέλαιο για να προσθέσετε στο τέλος για να δώσετε λάμψη στη σοκολάτα

Εκτέλεση

Θα χρειαστείτε είναι μιξερ, συνδυάστε το αλεύρι, το κακάο και το κρύο βούτυρο από το ψυγείο κομμένα σε κομμάτια στο μπολ.
Λειτουργήστε το μιξερ και δουλέψτε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να δημιουργηθεί μια αμμώδης ένωση .
Σε αυτό το σημείο, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αυγό, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι και ανοίγουμε ξανά το μιξερ μέχρι να έχουμε ένα χαλαρό μείγμα.
Μεταφέρετε τα πάντα σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας, δουλέψτε τη ζύμη γρήγορα αρκετή ώρα ώστε να συμπιεστεί.
Πλάθουμε ένα καρβέλι, το ισιώνουμε, το τυλίγουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Απλώνουμε την ζύμη σε μια ταρτιερα και ψηνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε τη γκανάζ
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα, μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως.
Μόλις γινει χλιαρό το αδειάζουμε πάνω στην ταρτα και το αφήνουμε να κρυώσει για μια-δυο ώρες στο ψυγείο.
Βγάζουμε από τη φόρμα και διακοσμούμε με σύκα

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤηγανιτές Ζύμες…θα τις λατρεψετε με μέλι ή μαρμελάδα
Επόμενο άρθροΚιμαδοπατατόπιτα…αυτή η συνταγή τους πήγε όλους στην κουζίνα