Κεικ Μαρμπέ με τρεις γεύσεις 

Υλικά

*200 γραμμάρια μαλακωμένο βούτυρο
*5 μεγάλα αυγά
*2 φλιτζάνια λευκή ζάχαρη
*2 3/4 φλιτζάνια αλεύρι
*1/4 φλιτζάνι κορν φλάουρ
*2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
*1/2 κουταλάκι του γλυκού διττανθρακική σόδα
*1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
*1 κουταλιά της σούπας απόσταγμα βανίλιας
*1 φλιτζάνι βουτυρόγαλα (1 φλιτζάνι βουτυρόγαλα προκύπτει από 1 κουταλιά της σούπας λευκού ξιδιού σε μία κούπα γάλα)
*1 πορτοκάλι (το ξύσμα από τη φλούδα και στη συνέχεια στύψτε και χρησιμοποιήστε το χυμό)

Μέθοδος:

Ξεκινήστε κάνοντας κρέμα το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει, στη συνέχεια προσθέστε ένα αυγό τη φορά και χτυπήστε καλά ξύνοντας το μπολ μετά από κάθε προσθήκη

Προσθέστε τα επιπλέον υγρά συστατικά: βουτυρόγαλα, άρωμα βανίλιας και χυμό πορτοκαλιού Εναλλάξ με τα ξηρά υλικά που έχουμε κοσκινίσει: αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, μαγειρική σόδα και αλάτι. Ανακατεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι
να ενσωματωθούν.

Μαρμαροποίηση
Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση αφήνοντας τη μισή απλή λευκή βανίλια και μετά χωρίζουμε την άλλη μισή θα την κανουμε σε πορτοκαλί και καφέ χρώμα

Προσθέστε το ξύσμα πορτοκαλιού συν μερικές σταγόνες χρωστική πορτοκαλιού και μερικές σταγόνες πορτοκαλιού και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν

Για το ανοιχτό καφέ
προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας κανέλα 1-2 κουταλιές της σούπας κακάο και 2 επιπλέον κουταλιές της σούπας ζάχαρη 1/4 κουταλάκι του γλυκού απόσταγμα αμυγδάλου ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν

*Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου (χαμηλώστε στους 180 βαθμούς αφού τοποθετήσετε το κέικ στο φούρνο) Ψήστε για 10 λεπτά,
στη συνέχεια ρίξτε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 170 βαθμούς και ψήστε για 45-50 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή η οδοντογλυφίδα.
*Λιπάνετε γενναιόδωρα μια φόρμα . Χρησιμοποίησα ΦΟΡΜΑ ΚΕΪΚ (ΣΠΙΡΑΛ) 22 CM χρησιμοποιώντας ελαφρώς λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζοντας το με
περίπου 1/3 φλιτζάνι αλεύρι, πρόσθεσα δύο κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη και ανακάτεψα καλά και μετά κάλυψα την φόρμα και τιναξα την περίσσεια αλευριού.

*Κρυωστε την επικαλυμμένη φόρμα ενώ ετοιμάζετε τη ζύμη του κέικ (κρυωνουμε την φόραμ γιατι βοηθά στον καθορισμό του σχεδίου ) και βοηθά στην απελευθέρωση του κέικ

*Μόλις η ζύμη του κέικ είναι έτοιμη αφαιρέστε την φόρμα από το ψυγείο και ξεκινήστε το μαρμάρισμα της ζύμης στο ταψί
*Χρησιμοποίησα σακούλες ζαχαροπλαστικης για να διοχετεύσω το κουρκούτι στις αυλακώσεις της συγκεκριμένής φόρμας
*Χτυπήστε την φόρμα για να απελευθερωθούν οι φυσαλίδες αέρα
*Γεμίστε την φόρμα λίγο περισσότερο από τα 3/4, χρησιμοποιήστε την υπόλοιπη ζύμη για να φτιάξετε cupcakes ή μια μικροτερη φόρμα.
*Ψήνουμε περίπου μια ώρα

*Μόλις ψηθεί το κέικ αφήστε το να κρυώσει στο ταψί για 10 λεπτά πριν το σβήσετε
*Αλείψτε το κέικ χρησιμοποιώντας ένα πινέλο σιλικόνης με ένα απλό σιρόπι 1:1 μέρη ζάχαρης και νερού που έχει βράσει και κρυώσει
*Διακόσμηση κατά βούληση
*Από πάνω πασπαλισα ζάχαρη άχνη

Η Συνταγή είναι της Eleni Kanias Dahan

Προηγούμενο άρθροΕκμέκ καταΐφι…τόσο αφράτο και κρεμώδες και πολύ δροσιστικό
Επόμενο άρθροΜπισκοτογλυκό πολύ νοστιμο ελαφρύ και γρήγορο