Κεικ με μήλα

Συστατικά:

500 γρ μήλα της ποιότητας που θέλετε,
4 αυγά,
120 γρ ζάχαρη κρυσταλλική,
1 φακελάκι βανίλια,
120 γρ βούτυρο,
220 γρ αλεύρι 00,
ρούμι,
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη κανέλα,
50 γρ φιλέ αμύγδαλου,
βούτυρο
άχνη ζάχαρη, για την φόρμα.

Μέθοδος:

Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε να μαλακώσουν για 2 ώρες σε 1 ποτήρι ρούμι, γυρίζοντάς τα κατά διαστήματα.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους των αβγών με την κρυσταλλική ζάχαρη και τη βανιλίνη, προσθέτουμε το κρύο λιωμένο βούτυρο και μετά το κοσκινισμένο αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας τα πάντα καλά.
Τώρα προσθέστε στο μείγμα τις καλά στραγγισμένες φέτες μήλων, την κανέλα και τέλος τα χτυπημένα ασπράδια.

Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα (τσερκι) διαμέτρου 22 εκ., λαδωμένο και αλευρωμένο.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τα αμύγδαλα κομμένα σε φέτες.
Βάζουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Κάντε το τεστ οδοντογλυφίδας.
Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει, το βγάζουμε από τη φόρμα και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Patrizia Cavalieri

Προηγούμενο άρθροΤο πιάτο που δεν καταλαβαίνουν όλοι αμέσως ότι δεν τρώνε κρέας
Επόμενο άρθροΤάρτα με μασκαρπόνε και σταγόνες σοκολάτας