Κεικ με μαρμελάδα μήλο και ξηρούς καρπούς σε γλάσο σοκολάτας

Θέλω την προσοχή σας για μια πολύ νόστιμη συνταγή για κεικ από ζύμη μαγιάς.
Ένα τέτοιο κέικ με μαρμελάδα μήλου και ξηρούς καρπούς σε γλάσο σοκολάτας θα είναι μια πραγματική διακόσμηση σ ενα τραπεζι με φιλους. Παρασκευάζεται γρήγορα, χωρίς περιττές σκοτούρες. Λοιπόν, πιάστε δουλειά το συντομότερο δυνατό!

Συστατικά:

Για τη ζύμη:
400 γρ. – αλεύρι
1 σακουλάκι – μαγιά (ξηρή)
100 ml γάλα
150 γρ. – βούτυρο (μαλακό)
1 πακέτο ζάχαρη βανίλια
3 – αυγά
3 κσ -ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση:
300 γρ. – Μαρμελάδα (παχιά)
150 γρ – καρύδι

Για το γλάσο:
100 ml γάλα
50 γρ. – βούτυρο
4 κ.σ. – κακάο σε σκόνη
4 κ.σ.-ζάχαρη

Πώς να μαγειρέψετε το κεικ με μαρμελάδα μήλου και ξηρους καρπούς:

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, προσθέτουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη και ζυμώνουμε την ελαστική, μη κολλώδη ζύμη.
Χωρίζουμε την έτοιμη ζύμη σε 3 μέρη και σχηματίζουμε μπαλάκια.

Αλείφουμε γενναιόδωρα το ταψί με βούτυρο. Ανοίγουμε ένα μέρος της ζύμης σε λεπτό φύλλο.
Τοποθετούμε το πρώτο φύλλο ζύμης στο ταψί και σχηματίζουμε τις άκρες να καλυψουν τα πλαινα του ταψιού. Τριβουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε με μαρμελάδα.
Απλώνουμε ομοιόμορφα τη μισή μαρμελάδα με τους ξηρούς καρπούς.
Ανοίγουμε το δεύτερο μισό της ζύμης, το απλώνουμε πάνω από τη μαρμελάδα και το αλείφουμε με την υπόλοιπη μαρμελάδα.
Σκεπάζουμε το κέικ με την υπόλοιπη ζύμη, το στερεώνουμε τσιμπώντας τα πλαϊνά να κλέισουν και κάνουμε πολλά τρυπήματα με ένα πιρούνι.


Ψήνουμε το μυρωδάτο κέικ στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά Αφήνουμε να κρυώσει.
Όσο ετοιμάζεται το κέικ, φτιαχνουμε το γλάσο. Βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και το κακάο. Προσθέστε το βούτυρο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς,
μέχρι να βράσει και να πήξει το γλάσο. Γλασαρουε το κέικ

Η Συνταγή είναι από το pomidorka

Προηγούμενο άρθροΣαλάτα λάχανο με ένα ασυνήθιστο ντρέσινγκ🥒🔥
Επόμενο άρθροΣουφλέ με πέννες και καπνιστή γαλοπούλα