ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
 περίπου 8
3 μεσαία καρότα (περίπου 175 γρ. Ξεφλουδισμένα και καθαρισμένα)
1/2 φλιτζάνι (120 ml) φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού (περίπου 1 μεγάλο πορτοκάλι)
1/3 φλιτζάνι (80 ml) αραβοσιτέλαιο
2 αυγα
1 φλιτζάνι (140 γρ.) Ζάχαρη 
1 φλιτζάνι (100 γραμμάρια) αλεύρι αμυγδάλου*
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα πορτοκαλιού (προαιρετικό)
Ξύσμα από 1  πορτοκάλι
1 πρέζα αλάτι
1 φλιτζάνι (130 γρ.) Αλεύρι γ.ο.χ
1/2 σούπας (8 gr) μπεικιν παουντερ
ζάχαρη σε άχνη για διακόσμηση (προαιρετικά)

*Αμύγδαλο τριμμένο (αλεύρι αμυγδάλου): για να κάνουμε 100 γρ. τριμμένο αμύγδαλο, χρειαζόμαστε 100 γρ. άσπρα ανάλατα αμύγδαλα και 1 κουταλιά ζάχαρη ή αλεύρι. Βάζουμε τα υλικά σε μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Το αλεύρι ή η ζάχαρη χρειάζονται για να απορροφούν το αμυγδαλέλαιο και να αποφεύγεται έτσι ο σχηματισμός σβόλων. 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 ° C.

Καθαρίστε και ξύστε τα καρότα. Κόβετε σε μεγάλα κομμάτια και τοποθετείτε σε ένα μπλέντερ μαζί με το λάδι αραβοσίτου και τον χυμό πορτοκαλιού μέχρι να γίνει Πουρές.

Σε ένα μπολ, προσθέστε τον πουρέ, προσθέστε τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλεύρι αμυγδάλου, το ξύσμα, το εκχύλισμα πορτοκαλιού (αν χρησιμοποιείτε) και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά.

Προσθέστε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το μπεικιν και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν.

Θα χρειαστείτε ένα καλούπι με φορμάκια σιλικόνης 
Προετοιμάστε το καλούπι (για να το διευκολύνετε να το αφαιρέσετε στο τέλος). Με ένα κουτάλι γεμίστε τα φορμάκια. Συμβουλή: Χρησιμοποίησα ένα κύπελλο μέτρησης 1/3

Να  έχετε αφήσει λίγο χώρο (περίπου 1 cm προς την άκρη). Θα πρέπει να γεμίσετε περίπου 8 φλιτζάνια (αλλά εξαρτάται από το μέγεθος του καλουπιού σας).

Ψήνετε στους 175 ° C για περίπου 22 λεπτά μέχρι να ψηθούν. Μπορείτε να δοκιμάσετε με μια οδοντογλυφίδα.

Αφήστε λίγο να κρυώσει, αφαιρέστε από το καλούπι, πασπαλίστε με σκόνη ζάχαρης αν θέλετε και απολαύστε!

http://cookingwithmanuela.blogspot.com
Προηγούμενο άρθροΨητές Πατάτες Παρμεζάνας
Επόμενο άρθροΜπισκότα με σοκολάτα και πορτοκάλι