Κεφτεδάκια με κολοκύθι και σάλτσα μαρινάρα νηστίσιμα

Υλικά

1 κονσέρβα ρεβίθια, στραγγισμένο και ξεπλυμένο
3 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλιτζάνι βρώμης 
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
1 κουταλάκι ρίγανη
1/2 κουταλάκι αλάτι 
2 κουταλιές σούπας μαγιά
χυμό 1/2 λεμονιού
1 φλιτζάνι κολοκυθάκια τεμαχισμένα (περίπου 1 μεγάλο κολοκυθάκι)
900gr ουγκιές μαρινάρα
200 gr ζυμαρικά ολικής αλέσεως

Εκτέλεση

Στο μπολ ενός μπλεντερ, βάλτε τα στραγγισμένα ρεβίθια, τις σκελίδες σκόρδου και τις  βρώμης. Χτυπήστε για περίπου 5-10 δευτερόλεπτα, μέχρι γίνουν ψιλοκομμένα. Όταν πάρατε το μείγμα μεταξύ των δακτύλων σας, θα πρέπει να γινετε μία μάζα. Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με την ρίγανη,βασιλικό, αλάτι, μαγιά, χυμό λεμονιού και τεμαχισμένα κολοκυθάκια. Μην χρησιμοποιείτε περισσότερο από 1 φλιτζάνι τεμαχισμένο κολοκυθάκι. Ανακατέψτε μαζί μέχρι να συνδυαστούν καλά. Αν το μείγμα είναι πολύ νωπό για να το χειριστείτε, προσθέστε λίγο αλεύρι (μπορείτε να αλέσετε επιπλέον βρώμη σε αλεύρι) ή  μαγιά για να απορροφήσετε την υπερβολική υγρασία.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 ° C και στη συνέχεια τοποθετήστε ένα φύλλο ψησίματος. Με ένα κουτάλι της σούπας πάρτε από το μείγμα πλαθετε σε 12 ξεχωριστές μπάλες . Τοποθετήστε στο φύλλο ψησίματος μερικά εκατοστά μακριά την μία από την άλλη και ψήνετε στο φούρνο για 25 λεπτά. Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά όπως ξέρετε.

Μόλις οι μπάλες είναι χρυσοκαφέ, βγαλτες τις από το φούρνο και αφήστε τις στην άκρη. Σερβίρετε ζεστά πάνω από μαγειρεμένα ζυμαρικά με σάλτσα μαρινάρας. Γαρνίρετε με φρέσκο ​​βασιλικό και απολαύστε!

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΡεβανί της Ανατολής
Επόμενο άρθροΜία Σοκολατόπιτα που Δεν Έχετε Ξαναφτιάξει έτσι…