Κεφτεδάκια φούρνου με πατάτες λεμονάτες

Υλικά
800γρ κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ψιλλοκομένο
2 αυγά
1/2 φλιτζάνι ψωμί μπαγιάτικο
3/4 φλιτζάνι μαϊντανός
μερική ρίγανη
και μέντα και αλάτι και πιπέρι.

Εκτέλεση

Μουλιάζετε το ψωμί σε γάλα για μισή ώρα τουλάχιστον μέχρι να μαλακώσει καλά.
Στύβετε με το χέρι να φύγουν τα πολλά υγρά, αλλά να μη στεγνώσει εντελώς.
Ζυμώνετε τον κιμά μαζί με το κρεμμύδι και το ψωμί. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά
και κάνετε ένα δεύτερο καλό ζύμωμα. Πλάθεται τα κεφτεδάκια και τα ακουμπάτε
σε πιατέλα.

Ξεφλουδίστε καθαρίστε και κόψτε σε φέτες 5 πατάτες τις βάζετε στο ταψί μαζί με 1/3
του ελαιόλαδου με χυμό 2 λεμονιών και ρεξτε το πάνω από τις πατάτες.
Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και πασπαλίστε με ρίγανη.
Βάλτε τα κεφτεδάκια πάνω από τις πατάτες προσθέστε ένα φλιτζάνι νερό και
ψήστε για 40 λεπτά στους 200, κατόπιν μειώστε σε 180 και καλύψτε με αλουμινόχαρτο
και ψήστε για άλλα 40 λεπτά ή μέχρι να γίνουν οι πατάτες.

Ευχαριστούμε

 

Προηγούμενο άρθροΗ πιο Γρήγορη Πρασόπιτα
Επόμενο άρθροΤο Παστίτσιο της Πεθεράς