Κιμαδόπιτα με τυρί και κρέμα

Έτοιμη σε λίγα λεπτά! ❗ Πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσετε! Τέλεια γρήγορη και νόστιμη. 🔝Ιδανική συνταγή για μεσημεριανό ή βραδινό. ❗ απίστευτα εύκολο και πεντανόστιμο. ❗ Όλοι θα είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ

Υλικά για τη συνταγή

φυλλο (600 γραμμάρια).
2 κουταλιές της σούπας φυτικό έλαιο (10 ml).
1 κρεμμύδι.
κιμάς (500 γρ.).
1 κόκκινη πιπεριά.
3 πράσινες πιπεριές.
2 ντομάτες.
1 κουταλάκι του γλυκού, πελτέ ντομάτας (20 γραμμάρια).
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (8 γραμμάρια).
1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς.
1 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο.
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι.
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι.
τυρί τσένταρ (150 γραμμάρια).

Ανάμεσα στα φύλλα
βούτυρο (125 γραμμάρια) ή λάδι.

για τη σάλτσα.
2 αυγα.
1,5 ποτήρι γάλα (300 ml).
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα (3 γραμμάρια).
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι.
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

Εκτέλεση

Διαστάσεις ταψιού : 28 x 35 cm.

Ξεκινάμε και βάζουμε ένα τηγάνι με 2-3 κουταλιές λάδι στη φωτιά και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μας έως ότου γίνει διάφανο
Στη συνέχεια μέσα προσθέτουμε τον κιμά τον σπάμε με μία ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε έως ότου αλλάξει χρώμα
Μετά προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κόκκινη και πράσινη πιπεριά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ριχνουμε μετά την ντομάτα κομμένη σε κυβάκια τον πελτέ ντομάτας αλάτι πάπρικα το δυόσμο πιπέρι  και το θυμάρι για να ανακατεβούμε και αφήνουμε όσο να τραβηχτούν όλα τα αρώματα και να μαγειρευτεί καλά ο κιμάς, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει
Μετά ξεκινάμε με τα φύλλα μας αλείφουμε τη βάση από το ταψί μας με λίγο βούτυρο και τις πλευρές και στρώνουμε το πρώτο φύλλο το αλείφουμε με βούτυρο και από πάνω στρώνουμε και το δεύτερο φύλλο και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία έως ότου έχουμε 4 στρωμένα φύλλα στη βάση
Μετά αδειάζουμε γέμιση του κιμά πάνω στα στρωμένα φύλλα την ισιώνουμε να πάει παντού πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί μας θα καλύψουμε όλο το ταψί
Ξεκινάμε από πάνω να ξανά στρώνουμε τα φύλλα και τα αλείφουμε ενδιάμεσα με βούτυρο από πάνω Θα βάλουμε 3 ή 4 φύλλα

Στη συνέχεια κόβουμε την πίτα μας σε τετράγωνα και την αφήνουμε στην άκρη
Σε ένα μπολ χτυπάμε τ αυγά μετα προσθέτουμε το γάλα η σόδα Το πιπέρι και το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μαζί
Το υγρό μείγμα αυτό το αδειάζουμε πάνω από την πίτα μας και τη βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά και είναι έτοιμη

Καλή Απόλαυση

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΨημένα γεμιστά κολοκυθάκια
Επόμενο άρθροΜπαμπάς ταψιού!!!