Δείτε Επίσης: Κορμός Σοκολάτας σαν σαλάμι | Σοκολατένιος Κορμός της Ελένης

Κλασικό μωσαϊκό με μπισκότα πτι-μπερ και κακάο

Χρόνος προετοιμασίας: 12-15΄ Μερίδες: 10-12

Υλικά

350 γρ. μπισκότα πτι-μπερ
250 γρ. βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη άχνη
50 γρ. κονιάκ
50 γρ. κακάο
2 αυγά

Εκτέλεση

Τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια τα μπισκότα. Μαλακώνουμε το βούτυρο σαν αλοιφή (μπορούμε να το πετύχουμε σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα), κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, το κακάο και το κονιάκ ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν το μείγμα γίνει λείο, προσθέτουμε τα τεμαχισμένα μπισκότα και τα ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν όλα με το μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα και του δίνουμε κυλινδρικό σχήμα ή σε μια φόρμα κορμού 23x 8 εκ. (τοποθετώντας στο εσωτερικό της μια μεμβράνη ώστε να ξεκολλάει εύκολα). Σφίγγουμε καλά τη λαδόκολλα και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει τουλάχιστον για 2 ώρες. Βγάζουμε από το ψυγείο κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε

Δείτε Επίσης: Κορμός Σοκολάτας σαν σαλάμι | Σοκολατένιος Κορμός της Ελένης

ΠΗΓΗ: Roula Karipis

Προηγούμενο άρθροΤο Τυρόψωμο του Παππού
Επόμενο άρθροΤα μπισκοτάκια βουτύρου που λιώνουν στο στόμα