Κοκκινιστό Μοσχάρι με ρύζι και αρακά

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι
1 συσκευασία καστανό ρύζι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες σκελίδες
2 καρότα στον τρίφτη
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 συσκευασία σάλτσας για λαδερά
1 στικ κανέλας
1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ
Λίγο αλάτι
2 χούφτες αρακά και καλαμπόκι (από το καθένα)
Ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα

Εκτέλεση

Βράζουμε το μοσχάρι. Όταν γίνει στραγγίζουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και όλα μας τα λαχανικά για να τσιγαριστουν. Αφού πάρουν χρώμα, ρίχνουμε το μοσχάρι μας σε κομματάκια και το ανακατεύουμε για να δέσει. Έπειτα, ρίχνουμε τη σάλτσα μας μαζί με ένα δύο ποτήρια νερό, τα μπαχαρικά μας και το στικ κανέλας. Το αφήνουμε να σιγοβρασει σε μέτρια φωτιά περίπου μία ώρα

Για το ρύζι: σε μια άλλη κατσαρόλα, το βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού και μαζί ρίχνουμε τον αρακά και το καλαμπόκι για να βράσουν όλα μαζί. Όταν γίνει, το στραγγίζουμε βάζουμε λίγο βούτυρο και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το καπάκι της κατσαρόλας.(Ρύζι βάζετε όσο θέλετε)

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΜαλακά κουλουράκια…εύκολη συνταγή για 10 λεπτά.
Επόμενο άρθροΠατάτες Φούρνου σαν τηγανιτές…δε θα τηγανίσετε ποτέ πάλι