Κολοκυθοκεφτέδες με ντομάτα

Η ιστορία λέει ότι οι νοικοκυρές ετοίμασαν αυτές τις τηγανίτες για να ξεγελάσουν τους συζύγους τους με ένα μεσημεριανό γεύμα που ετοίμασαν βιαστικά, γιατί δυστυχώς, χωρίς να το καταλάβουν, είχαν περάσει όλο το πρωί κουτσομπολεύοντας με τις γείτονες.
Βασικά τον έκαναν για να πιστέψουν ότι δούλευε σκληρά στην κουζίνα όταν δεν ήταν. 😁

Συστατικά :

250 γρ κολοκυθάκια
60 γρ πιπεριά (κόκκινη ή πράσινη)
80 γρ Κρεμμύδι
100 γρ ντοματίνια
1 πιπεριά τσίλι (προαιρετικά)
2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
Ρίγανη για γεύση
2 ολόκληρα αυγά (Μ)
300 γρ αλεύρι γ.ο.χ
200 γρ Νερό
αλάτι
Σπορέλαιο

Μέθοδος:

Πλένουμε και κόβουμε σε κομμάτια το κολοκυθάκι, την πιπεριά, τα ντοματίνια και το κρεμμύδι, τα βάζουμε όλα στο
μίξερ και τα χοντροκόβουμε.

Ετοιμάζουμε το κουρκούτι:
Ενώνουμε το αλεύρι με το αυγό και το αλάτι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό, συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα χωρίς σβόλους. Ρίχνουμε στο κουρκούτι τα ψιλοκομμένα λαχανικά, προσθέτουμε την κάπαρη, το ψιλοκομμένο τσίλι, λίγη ρίγανη και ανακατεύουμε όλα.
Ρίχνουμε μπόλικο λάδι σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε να πάρει θερμοκρασία, με τη βοήθεια μιας μεγάλης κουτάλας
ρίχνουμε μικρά μπουκιά ζύμης, τα ροδίζουμε και από τις δύο πλευρές, μόλις είναι έτοιμα τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε αμέσως.

ΠΗΓΗ: Katja in cucina

Προηγούμενο άρθροΓλυκο ψυγείου με υπέροχη κρέμα….είναι αφρός
Επόμενο άρθροΠορτοκαλόπιτα με σιμιγδάλι 🍊