Κολοκυθοκεφτέδες με σάλτσα

Οι Κολοκυθοκεφτέδες με τυρί είναι πιο νόστιμα από το κρέας! Υγιεινό και απίστευτα νόστιμο!

Υλικά

1 κολοκυθάκι
2 πατάτες
1 καρότο
100 γρ.τυρί μοτσαρελα τριμμένη ή φέτα
1 φρέσκο ​​κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
2 αυγα
1 πρέζα αλάτι
μαύρο πιπέρι κατά βούληση
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι
ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα:

2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
2 κουταλάκια του γλυκού καπνιστή πάπρικα σε σκόνη
2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένο σκόρδο

Εκτέλεση

Τρίβουμε το κολοκυθάκι στον τρίφτη το βάζουμε σε σουρωτήρι το αλατίζουμε και το αφήνουμε 15 λεπτά.
Τρίβουμε τις πατάτες τις πιέζουμε με τα χέρια μας να φύγουν τα υγρά τους και τις βάζουμε σ ένα μπολ.Προσθέτουμε και το καρότο τριμμένο.

Βάζουμε και το κολοκυθάκι αφού το πιέσουμε και αυτό με τα χέρια μας να φύγουν τα υγρά του.
Προσθέτουμε το τυρί, το κρεμμυδάκι, τ αυγά,αλάτι, πιπέρι,το σκόρδο και το σιμιγδάλι.Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά ώστε να φουσκώσει το σιμιγδάλι.
Βάζουμε λάδι στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί πλάθουμε μπαλάκια με το μείγμα και τα τηγανίζουμε 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.

Στη συνέχεια τα ψήνουμε στον φούρνο στους στους 180°C βαθμούς για 20 λεπτά.
Βάζουμε σ ένα μπολάκι όλα τα υλικά για την σάλτσα και ανακατεύουμε καλά.
Μόλις ψηθούν τα βγάζουμε απ τον φούρνο σερβίρουμε με την σάλτσα και απολαμβάνουμε!!!

Καλή σας όρεξη!!!!

To video της συνταγής είναι εδώ

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες!
Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κολοκυθόπιτα με μυρωδικά και φέτα

Κολοκυθόπιτα με μυρωδικά και φέτα

Υλικά

Για τη γέμιση

500 γρ. κολοκύθα τριμμένη στο χοντρό τρίφτη
3 κουταλιές ελαιόλαδο
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σφηνάκι λευκό κρασί
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο,
μερικά φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα,
2 αυγά,
300 γραμ. φέτα ή λευκό αγελαδινό τυρί,
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό,
αλάτι, πιπέρι
2-3 κουτ.σ. ρύζι
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας

Για επάλλειψη

1 κρόκο αυγού,
1 κουτ.σ. γιαούρτι
2 κουτ.σ. γάλα

Εκτέλεση

Για τη γέμιση

Θα αλατίσεις την κολοκύθα και θα τη βάλεις σε ένα τηγάνι με λάδι. Θα τη σοτάρεις ελαφρά να μαλακώσει λίγο για 5-6 λεπτά και θα προσθέσεις τα φρέσκα κρεμμυδάκια το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Μόλις μαλακώσουν ελαφρά κι αυτά θα τα σβήσεις με λευκό κρασί και θα απομακρύνεις από την εστία.

Μόλις τα λαχανικά έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου -βοηθάει πολύ να τους αλλάξεις σκεύος και να μην τα αφήσεις να κρυώσουν μέσα στο ζεστό τηγάνι
προσθέτεις άνηθο ψιλοκομμένο, δυόσμο ψιλοκομμένο, αυγά, τυρί, γιαούρτι αλάτι, πιπέρι και 2-3 κουτ.σ. ρύζι για να τραβήξει τυχόν υγρά που θα βγάλει η γέμιση.

Σε ένα ταψί που έχεις στρώσει λαδόκολλα ανοίγεις το ένα φύλλο σφολιάτας από τα δύο που έχει η συσκευασία και απλώνεις ομοιόμορφα τη ζύμη πάνω της αφήνοντας ένα εκατοστό περιθώριο περιμετρικά.
Σκεπάζεις με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και πιέζεις περιμετρικά τα δυο φύλλα να ενωθεί η ζύμη με τη βοήθεια ενός πιρουνιού.
Τώρα ανακατεύεις τα υλικά της επάλλειψης και αλείφεις όλη την επιφάνεια της σφολιάτας για να πάρει ένα πολύ ωραίο χρώμα στο ψήσιμο.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαρακώνεις ελαφρά σε κομμάτια την επιφάνεια της πίτας και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.

Η Συνταγή είναι της Μαίρη Τρακάδα από το κάτι νόστιμο

 

 

Προηγούμενο άρθροΠατάτες με κιμά και τυριά στο φούρνο
Επόμενο άρθροΦιλέτο Κοτόπουλο με μέλι και σκόρδο