Κολοκυθοτυρόπιτα της γιαγιάς

Σας εχω σημερα μια διαφορετική Κολοκυθοτυρόπιτα με φέτα θρυμματισμένη και δυόσμο με χειροποιητο φύλλο που θα σας ενθουσιασει και καθε καλοκαιρι ειμαι σιγουρη θα την κανετε!

Η κολοκυθοτυρόπιτα αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά πιάτα, ιδανικό για κάθε περίσταση.  Είτε ζεστή είτε κρύα, η κολοκυθοτυρόπιτα αποτελεί πάντα μια σπιτική και νόστιμη επιλογή για να απολαύσετε εσείς και οι αγαπημένοι σας.

Υλικά 

½ κιλό φύλλο κρούστας
1 κιλό κολοκυθάκια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
400 γραμμάρια τυρί φέτα θρυμματισμένη
2 αυγά
3 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
Άνηθος ψιλοκομμένος
Δυόσμος ξερός
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Σουσάμι

Εκτέλεση

Για γέμιση:
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια με τον τρίφτη, τα αλατίζουμε στο σουρωτήρι και τα αφήνουμε 30′ για να βγάλουν τα υγρά τους.
Αφού περάσει το διάστημα αυτό, τα στύβουμε, για να βγάλουν κι άλλα υγρά και τα μεταφέρουμε σ’ ένα μπολ.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
Τοποθετήστε τα μισά καλά λαδωμένα φύλλα κρούστας σε ένα λαδωμένο ταψί.
Ρίξτε το μείγμα από πάνω και απλώστε το ομοιόμορφα. Καλύψτε τη γέμιση με τα υπόλοιπα λαδωμένα φύλλα κρούστας.
Κόβετε την περίσσεια από το φύλλο πίτας, βρέχετε το φύλλο πασπαλίζετε με σουσάμι, το κόβετε σε κομμάτια και το ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 1½ ώρα.

Κολοκυθοτυρόπιτα

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΕνα πιάτο με πράσο (χωρίς ρύζι)…είναι γλύκισμα
Επόμενο άρθροΣπιτικό BRIOCHE με κομματάκια σοκολάτας