Συστατικά
8 μικρά (250 γρ.) μπούτια κοτόπουλο (με το δέρμα)
300g πατάτες κομμένες σε κομμάτια 2,5εκ
1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε σφήνες
1 μέτρια κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
4 σκελίδες σκόρδο, ακαθάριστα
1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
2 μεσαία λεμόνια
250g ντοματίνια
1/3 φλιτζάνι ελιές καλαμών
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανού
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​βασιλικό φύλλα

Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C / 180 ° C στο αέρα. Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε ένα ταψί ψησίματος. Βάλτε τις πατάτες, το κρεμμύδι, την κοκκινη πιπεριά και το σκόρδο γύρω από το κοτόπουλο. Ρίξτε μέσα τον ζωμό κότας. Βγάλτε το ξύσμα από 1 λεμόνι και κρατήστε το και μετά στιψτε το λεμόνι αυτό. Κόψτε το άλλο λεμόνι σε σφήνες. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και τις σφήνες στο ταψί. Ρίξτε αλάτι και το πιπέρι.
Βήμα 2
Ψήστε για 15 λεπτά ή έως ότου το κοτόπουλο αρχίσει να παίρνει χρώμα καφέ. Μειώστε τη θερμοκρασία στους 180 ° C / 160 ° C στον αέρα και ψήνουμε για 25 λεπτά.
Βήμα 3
Προσθέστε τις ντομάτες και τις ελιές. Ψήστε για 10 έως 15 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο και οι ντομάτες μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν.
Βήμα 4
Ανακατέψτε το μαϊντανό, το βασιλικό και το τριμμένο ξύσμα λεμονιού σε ένα πιάτο. Πασπαλίστε το μείγμα κοτόπουλου.

Ετοιμοι για Σερβίρισμα.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΛαδολέμονο με ρίγανη και δάφνη….
Επόμενο άρθροΨητά λαχανικά με έναν άλλο τρόπο