Κουλουράκια με λικέρ και λεμόνι

Υλικά

5 αυγά,
250 ζάχαρη,
1 ποτήρι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο,
1 κιλό αλεύρι 00, (αλεύρι μαλακού σιταριού)
ξύσμα λεμονιού τριμμένο,
1 σφηνάκι λικέρ για γεύση,
1 κύβο ζύμης ζυθοποιίας ή ένα φακελάκι ξηρή μαγιά.

Εκτέλεση

Βάζουμε 200 γραμμάρια αλεύρι που το παίρνουμε από το κιλό προσθέτουμε 100 γραμμάρια ζάχαρης και προσθέτουμε ζεστό γάλα τη μαγιά και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και φτιάχνουμε μια ημι-υγρή ζύμη (εάν βάζετε τον κύβο μαγιάς, διαλύστε το σε γάλα εάν βάζετε την σκόνη, προσθέστε το στο αλεύρι) σκεπάστε και αφήστε το να φουσκώσει για μια ώρα.

Πάρτε ένα μεγάλο μπολ βάλτε το υπόλοιπο αλεύρι (800g) κοσκινισμένο φτιάξτε ένα κενο στην μέση και βάλτε τα αυγά την υπόλοιπη ζάχαρη (150g) το ξύσμα λεμονιου το λικέρ, λάδι και το μείγμα μαγιάς και αρχίστε να ζυμώνετε μέχρι να έχετε μια μαλακή ζύμη σκεπάστε την ζύμη και αφήστε να φουσκώσει.

Μόλις φουσκώσει βγάλτε στο παγκο και συνεχίστε λίγο το ζύμωμα και φτιαξτε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλετε. Σκεπάστε τα και αφήστε να φουσκώσουν μέχρι να τα δείτε όμορφα διογκωμένα και στη συνέχεια βάλτε τα σε ένα ταψί φούρνου στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Πριν το ψήσιμο μπορούν να βουρτσιστούν με κροκο αυγό αναμεμειγμένο με 2-3 κουταλιες γάλα. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο 160-170 μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα

Καλή επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚουλουράκια μαλακά και υπέροχα με γλυκάνισο
Επόμενο άρθροΠατάτες Φούρνου  & κρεμμύδια