Κουλουράκια με ζύμη μοτσαρέλα στον φούρνο

Υλικά:

200 γραμμάρια σκληρή / μοτσαρέλα κίτρινου τυριού /
60 γρ τυρί κρέμα
1 μεγάλο αυγό
100 γρ αλεύρι αμυγδάλου
10 γρ μπέικιν πάουντερ
σπόροι για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Τρίβουμε τη μοτσαρέλα και λιώνουμε το τυρί κρέμα σε μπεν μαρι ή φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά, προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ζυμώνουμε τη ζύμη. Χωρίζεται σε 8 μικρά μπαλακια. Με λαδωμένα χέρια σχηματίζεται ένα σαν καρβέλι ψωμί. Κόβετε σε φέτες και κάντε μια τρύπα στη μέση με τον αντίχειρά σας και σχηματίστε ένα κουλουράκι. Πασπαλίζουμε με σπόρους από πάνω.


Ψήνουμε στο φούρνο στους 170-180 βαθμούς για 15-20 λεπτά ή μέχρι να είναι έτοιμο.
Ο φούρνος πρέπει να είναι προθερμασμένος.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΜία καταπληκτική ιδέα για τα βραστά αυγά από το πάσχα
Επόμενο άρθροΠρασορυζόπιτα…την φτιάχνω συνέχεια