Δείτε Επίσης: Κουλουράκια Πορτοκαλιού…για το καφέ σας | Γλυκάκι με ζύμη κουλουριού σε άχνη ζάχαρης

Κουλουράκια με τσίπουρο και σουσάμι

Αυτά τα κουλουράκια με τσίπουρο και σουσάμι μοιάζουν με μικρά κομμάτια από τον παράδεισο! Η γεύση του τσίπουρου δίνει μια ωραία ζεστή και αλμυρή πινελιά, ενώ το σουσάμι προσθέτει μια τραγανή υφή και μια υπέροχη γεύση.

Φαντάζομαι να τα απολαμβάνω με ένα φλιτζάνι καφέ ή τσάι το πρωί, ή σαν ένα ελαφρύ σνακ το απόγευμα. ☕️🫖

Σίγουρα θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας σε οποιοδήποτε τραπέζι, και είναι ένα τέλειο δώρο για τους φίλους και την οικογένεια.

Κλείστε τα κουλούρια σας σε βάζο με δύο κομματάκια (κύβους) ζάχαρη, καθώς έτσι διατηρούνται τραγανά για πολύ καιρό.
Συνταγή: Chef Χρήστος Λάμπρου

Υλικά

300 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. ζάχαρη
50 γρ. μέλι
1 κάψουλα βανίλιας
1 μεγάλο αυγό
10 γρ. σόδα
50 γρ. γιαούρτι
100 γρ. τσίπουρο
30 γρ. σουσάμι
850 γρ. αλεύρι
Για το άλειμμα:
1 χτυπημένο αυγό

Εκτέλεση

Χτυπάμε καλά σε ένα μίξερ το Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο με τη ζάχαρη, μέχρι το μίγμα να ασπρίσει. Παράλληλα τοποθετούμε το αυγό, το μέλι, τη βανίλια, τη σόδα, το γιαούρτι και το τσίπουρο μέσα σε μια μπασίνα, ανακατεύουμε καλά με το σύρμα και τα προσθέτουμε όλα στο μίξερ. Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο, ανακατεύοντας απαλά με το χέρι και μετά το σουσάμι.
Όταν ενσωματωθεί, σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Στρώνουμε λαμαρίνες με λαδόκολλα ψησίματος.

Πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε και τα αραδιάζουμε στη σειρά στη λαμαρίνα. Τα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και τα ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά.
Τα βγάζουμε από το ταψί και, όταν κρυώσουν, τα τοποθετούμε σε αεροστεγές κουτί.

Πηγή

Προηγούμενο άρθροΚόκορας σπιτικός κοκκινιστός με μακαρόνι χοντρό και μαύρες ελιές
Επόμενο άρθροΚρεατόσουπα του χειμώνα