Κουλουράκια πορτοκαλιού με σοκολάτα

Συστατικά

4-4 ½ φλιτζάνια αλεύρι μαλακό για όλες τις χρήσεις
3 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν παουντερ
1 φλιτζάνι μαλακό βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη
2 κρόκους αυγού
1/4 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
2 κουταλιές της σούπας μπράντυ
ξύσμα 1 πορτοκαλιού
3 κουταλιές της σούπας κακάο

Μέθοδος

Κοσκινίστε το αλεύρι με το μπεικιν.
Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει λευκό.
Σε ένα μπολ χτυπήστε τους κρόκους αυγών και ανακατεύετε το χυμό πορτοκαλιού και το μπραντυ.
Ρίξτε αργά στο μπολ του μίξερ το μείγμα με το βούτυρο.
Σταματήστε να χτυπάτε και ρίχνετε και ανακατεύετε το ξύσμα και το αλεύρι με το μπεικιν σε δόσεις, για να κάνετε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλά στα δάκτυλα.
Χωρίστε τη ζύμη σε 2 μέρη και στην μία προσθέσετε κοσκινισμένο κακάο για να κάνετε την κάνετε σοκολάτα.


Πάρτε μια μικρή ποσότητα ζύμης και πλάστε σε μπάλες. Με το δάχτυλο κάνετε μια τρύπα στη μέση προς τα κάτω, έτσι ώστε να πάρετε ένα ωραίο κουλούρι.


Μπορείτε να κάνετε και διάφορα κουλουράκια όπως η φωτογραφία και το σχέδιο που σας αρέσει.
Βάλτε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολα και βουρτσιστε τα με κρόκους αυγού χτυπημένους με λίγο νερό.
Ψήστε σε 180 μοίρες για 20-25 λεπτά.

Αφήστε να κρυώσουν και απολαύστε.

Προηγούμενο άρθροΗ μπουγάτσα ενός μπαμπά Ζαχαροπλάστη
Επόμενο άρθροΡολάκια με φέτα και σπανάκι στο φούρνο