Κουλούρια με ζύμη μοτσαρέλα

Υλικά:

200 γραμμάρια σκληρή / ώριμη μοτσαρέλα / – μπορείτε να τη βρείτε σε φόρμα ή τριμμένη σε συσκευασία
60 γρ τυρί κρέμα
1 μεγάλο αυγό
100 γρ αλεύρι αμυγδάλου
10 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ / ίσως λιγότερο /
σπόρους για πασπάλισμα
Μπορούν να προστεθούν επιπλέον μπαχαρικά όπως θυμάρι και άλλα, αλλά σε αυτή την περίπτωση ξέχασα.

Παρασκευή:

Λιώνουμε τη μοτσαρέλα με το τυρί κρέμα στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά.
Εάν δεν θέλετε στο φούρνο μικροκυμάτων, λιώστε σε μπεν μαρι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ζυμώνουμε τη ζύμη.
Χωρίζεται σε 6 μέρη, αλλά μπορεί να χωριστεί σε περισσότερα.
Ανοίξτε κάθε μέρος της ζύμης με τα χέρια σας και πλάστε τα κουλούρια. Τοποθετήστε σε ένα ταψί με χαρτί περγαμηνής. Πασπαλίζουμε με σπόρους από πάνω. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς. Τα δικά μου ήταν έτοιμα σε περίπου 15-20 λεπτά. Ο φούρνος μου είναι αέριο, σκεφτείτε τον δικό σας.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜαρμαρένιο Κέικ
Επόμενο άρθροΤυροκεφτέδες σε σάλτσα ντομάτας