Υλικά για το Τουρσί

3 φλιτζάνια ξύδι από λευκό κρασί, συν περισσότερο, όπως απαιτείται

3 κουταλιές της σούπας αλάτι , καθώς και περισσότερο ανάλογα με τις ανάγκες

3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, συν περισσότερο, όπως απαιτείται

3 φύλλα δάφνης

1 κουταλάκι του γλυκού ολόκληρο μαύρα πιπέρι

3 μεσαία καρότα, κομμένα σε ροδέλες

2 κόκκινες ή κίτρινες πιπεριές, κομμένες σε κύβους

2 κομμάτια σέλινου, κομμένα σε κομμάτια 1 εκ παχους

1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο  σε φέτες πάχους 1 εκ

Υλικά για την ΣΑΛΑΤΑ

Αλάτι, όσο θέλετε

1 μικρό κεφάλι κουνουπίδι, που χωρίζεται στα άνθη του

½ φλυτζάνι ελιές ξεπλένονται, κόβονται στην μέση

2 κουταλιές της σούπας κάπαρη

6 αλατισμένα φιλέτα αντσούγιας, καθαρίστηκαν και κόπηκαν σε μικρα κομμάτια

¼ φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 κουταλιές ξύδι λευκό κρασί

¼ φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Τουρσί Εκτέλεση

 Σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους, συνδυάστε το ξύδι με 3 φλιτζάνια νερό και αφήστε το να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά.

Προσθέστε το αλάτι και τη ζάχαρη. Όταν και τα δύο έχουν διαλυθεί, δοκιμάστε την άλμη. θα πρέπει να είναι κατι ισορροπημένο, είναι κάτι που θα βάλετε στη σαλάτα σας. Ρυθμίστε ανάλογα με τις ανάγκες με ξύδι, αλάτι και ζάχαρη.

Προσθέστε τα αλάτι, τα πιπέρι, τα καρότα και τις πιπεριές. Σιγοβράστε και μαγειρέψτε για 2 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε το σέλινο. Σιγοβράστε και μαγειρέψτε για 1 λεπτό περισσότερο, στη συνέχεια προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε για 2 λεπτά επιπλέον. Στραγγίστε τα λαχανικά σε ένα σουρωτήρι, μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ και αφήστε να κρυώσουν.

Σαλάτα Εκτέλεση

Γεμίστε ένα μεσαίο μπολ με πάγο και νερό και αφήστε το στην άκρη. Βράστε νερό σε μία κατσαρόλα. Αλατίστε το νερό και, όταν το αλάτι έχει διαλυθεί, προσθέστε το κουνουπίδι. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει, αλλά κρατάει το σχήμα του, 7 έως 9 λεπτά. Στραγγίστε το κουνουπίδι και αμέσως βυθίστε το στο κρύο νερό για να κρυώσει.

5. Όταν το κουνουπίδι είναι δροσερό, στραγγίστε και μεταφέρετε στο μπολ με τα λαχανικά τουρσί. Προσθέστε τις ελιές, την κάπαρη, τις αντσούγιες και το μαϊντανό.

6. Ρίχνουμε το ξύδι και το ελαιόλαδο πάνω από τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνετε με αλάτι και μαύρο πιπέρι. Αφήστε το στην άκρη για να επιτρέψετε στις γεύσεις να αναμειχθούν – τουλάχιστον μία ώρα ή έως δύο ημέρες στο ψυγείο.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚολοκύθι με Πατάτα Σαγανάκι
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο κοκκινιστό, ελαφρύ & καλοκαιρινό