Κρέπες Τυριών

Βγάζει 1 δωδεκάδα

Συστατικά

Κρεπες:

4 μεγάλα αυγά, ελαφρά χτυπημένα
1/2 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
λάδι και βούτυρο, για λίπανση

Γέμιση:

Ανθότυτρο 450 γρ
200γρ τυρί κρέμα
1 μεγάλο κρόκο αυγού
1/2 λεμόνι, χυμό
2 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας μέλι
Εκχύλισμα βανίλιας 1/2 κουταλάκι του γλυκού
ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Για τις κρέπες:
Συνδυάστε τα αυγά, το γάλα και το νερό σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε αργά το αλεύρι, στη συνέχεια τη ζάχαρη, το αλάτι και το λάδι. Χτυπήστε ελαφρά μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Στη συνέχεια, αφήστε το να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.

Για τη γέμιση:
Σε ένα ξεχωριστό μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα τυριά μαζί, στη συνέχεια προσθέστε τον κρόκο του αυγού, το χυμό λεμονιού, το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας και τη ζάχαρη.
Ανακατέψτε καλά και αφήστε το στην άκρη.

Διπλώστε μια χάρτινη πετσέτα και βυθίστε τη γωνία σε λάδι ή βούτυρο και λιπαίνετε ελαφρά ένα τηγάνι 15-17 εκ. Τοποθετήστε σε μέτρια φωτιά.
Ρίξτε 1/4 – 1/3 φλιτζάνιου μείγμα στο τηγάνι και γειρετε το τηγάνι γύρω γύρω, έτσι ώστε το μείγμα να καλύπτει ομοιόμορφα το κάτω μέρος.
Μαγειρέψτε έως ότου σχηματιστούν φυσαλίδες αέρα στο μείγμα και ο πυθμένας είναι χρυσός. Σύρετε την κρέπα πάνω σε μια πλάκα και συνεχίστε να καλύπτεται.
Σημείωση: δεν χρειάζεται να αναστρέψετε και να μαγειρέψετε και τις δύο πλευρές, αλλά μπορείτε να μαγειρέψετε και απο πάνω για λίγα δευτερόλεπτα εάν θέλετε.

Επαναλάβετε με το υπόλοιπο μείγμα, λιπάνοντας το τηγάνι όπως απαιτείται
Απλώστε 2-3 κουταλιές της σούπας τυρί συμπληρώνοντας μια γραμμή στο κέντρο της κρέπας.

Διπλώστε και τις δύο πλευρές πάνω από το γέμισμα και περιστρέψτε προσεκτικά, έτσι ώστε η ραφή να βλέπει προς τα κάτω.
Επαναλάβετε με τις εναπομείναντες κρέπες.
Λιώστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο στο ίδιο τηγάνι και τοποθετήστε κάθε κρπεα με την ραφή προς τα κάτω. Τηγανίζουμε για 2 λεπτά σε κάθε πλευρά ή μέχρι να τραγανιστούν.
Επαναλάβετε, πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη αν θέλετε και σερβίρετε αμέσως.

Καλη Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚέικ ξηρών καρπών
Επόμενο άρθροΓαρίδες με κόκκινη σάλτσα και φέτα…το απόλυτο πιάτο για ούζο