Συστατικά:
1 κιλό αλεύρι
2 αυγα
500 ml γάλακτος
200 ml λάδι
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
μαρμελάδα 
ζύμη (χρησιμοποιώ ξηρή μαγιά, 10 γρ.)

150 g βούτυρο για επικάλυψη.
1 αυγό

Παρασκευή:

Ζυμώνουμε καλά τη ζύμη με όλα τα παραπάνω συστατικά και αμέσως χωρίζουμε σε 12 μπάλες.
Κάθε μπάλα την ανοίγουμε σε διάμετρο περίπου 15 cm, επικαλύπτεται με λειωμένο βούτυρο, τοποθετείται από πάνω την δεύτερη μπάλα επίσης ανοιγμένη και συνεχίζουμε μέχρι το 6ο στρώμα. Το τελευταίο στρώμα δεν πρέπει να επικαλυφθεί με βούτυρο. Επαναλάβετε τη διαδικασία με τις άλλες 6 μπάλες.

Τώρα ανοίξτε τα πρώτα 6 στρώματα με έναν κύλινδρο(πλάστη) σε έναν μεγάλο κύκλο με πάχος περίπου 5 mm, και κόψτε τα σε τρίγωνα, βάλτε μαρμελάδα στο ευρύτερο μέρος του τριγώνου και κυλήστε το σε μορφή κρουασάν.
Αφήνουμε τους προετοιμασμένους κυλίνδρους να ξεκουραστούν για περίπου 20 λεπτά, βουρτσίστε με το αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Όταν κρυώσει, πασπαλίζετε με ζάχαρη σε σκόνη.
Απολαμβάνω!

Προηγούμενο άρθροΚουλούρα με τυρί….μακεδονίτικη
Επόμενο άρθροΤα ντόνατς με συνταγή της Γιαγιάς