Λαβράκι με ψητά λαχανικά

Βλέπω αυτό το είδος ψαριού να σερβίρεται σε εστιατόρια και πάντα αναρωτιόμουν πώς θα ήταν αν το εφτιαχνα εγω. Σχεδίασα λοιπόν να το φτιάξω και βρήκα ότι ήταν ένα πολύ ήπιο και ευχάριστο άσπρο ψάρι.
Σε καμία περίπτωση δεν είναι λιπαρό ψάρι.

Υλικά

2 μεγαλα φιλέτα Λαβράκι ή 4 μικρότερα

…κολοκυθάκια, ντοματίνια, μύτες από σπαράγγια, κόκκινα κρεμμύδια, φρέσκο άνηθο και φέτες λεμονιού. Σερβίρεται με σάλτσα λαδολέμονο και ρύζι

120 ml ελαιόλαδο
60 ml φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
30 γρ. μουστάρδα της αρεσκείας μας
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοίμασα το ψάρι με αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και προσθέτουμε λεμόνι σε φέτες, κόκκινο κρεμμύδι, ντοματίνια, φέτες κολοκυθιού, άκρες από σπαράγγια και άνηθο.
Το ψήνουμε στο φούρνο και το αφήνουμε να ψηθεί για τα τελευταία λεπτά.


Σάλτσα λαδολέμονο περιχύθηκε από πάνω και σερβίρεται στο πλάι με ρυζι.

Αυτή η σάλτσα λαδολέμονο γινετε ως εξής

Σε ένα μπολ χτυπάμε με το πιρούνι το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Εναλλακτικά, βάζουμε όλα τα υλικά σε μικρό γυάλινο βαζάκι με βιδωτό καπάκι και τα χτυπάμε εκεί μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ήμασταν πολύ ευχαριστημένοι με τον τρόπο που έγινε το γεύμα και δεν θα άλλαζα τίποτα παρά μόνο να προσθέσω λίγο άνηθο.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΗ Πατσαβουρόπιτα του Παππού
Επόμενο άρθροTo Σπεντζοφάι της τεμπέλας