Λαζάνια με ντομάτα μπεσαμέλ

Υλικά

1 κουτί με έτοιμες κρούστες λαζάνια
30 γραμμάρια βούτυρο
2-3 κουταλιές λάδι
2 γεμάτες κουταλιές αλεύρι
800 ml κρύο γάλα
800 γρ σάλτσα ντομάτας
βασιλικό
μανιτάρια
κρεμμύδια
πιπέρι
βουτυρο
μοτσαρέλα
150 γρ τριμμένο τυρί

Να σας πω πώς το μαγείρεψα

Είχα ένα κουτί με έτοιμες κρούστες λαζάνια και σήμερα ήταν η σειρά τους. Έβαλα πρώτα στο
τηγάνι περίπου 30 γραμμάρια βούτυρο και 2-3 κουταλιές λάδι για να φτιάξω μπεσαμέλ.
Όταν το βούτυρο έλιωσε και ζεστάθηκε έβαλα δύο γεμάτες κουταλιές αλεύρι. Ανακατεύω
συνεχώς μέχρι να μαυρίσει ελαφρώς! Πρόσθεσα το κρύο γάλα και επήξα τη σάλτσα ανακατεύοντας συνεχώς. Πρόσθεσα αλάτι για γεύση. Τράβηξα το τηγάνι από τη φωτιά και ζεστάνω νερό σε μια κατσαρόλα, στην οποία έβαλα κρούστα σε κρούστα τα λαζάνια για τρία λεπτά. Στο τηγάνι στο κάτω μέρος έριξα τη μισή σάλτσα μπεσαμέλ.

Άρχισα να τακτοποιώ τα λαζάνια από πάνω.

Όταν ο πάτος ήταν καλυμμένος πάνω τους έβαλα σάλτσα ντομάτας, βασιλικό, μετά έβαλα μανιτάρια, κρεμμύδια, πιπέρι, βούτυρο και μοτσαρέλα. Αυτή η γέμιση ακολουθείται από λαζάνια, ξανά γέμιση και λαζάνια ξανά μέχρι να τελειώσουν τα προϊόντα.
Ρίχνω την τελευταία σειρά λαζανιών με την υπόλοιπη μπεσαμέλ. Και μετά το σκέπασα με σάλτσα ντομάτας από παντού.
Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά να ψηθούν ελαφρά και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί από πάνω. ψήνω λίγο ακόμα μέχρι να ροδίσει. Αυτό είναι όλο.
Είναι νόστιμο! Δεν σας δίνω ακριβή μέτρα στην γέμιση, γιατί εξαρτάται από τις προτιμήσεις σας.

Καλή Επιτυχία

 

Προηγούμενο άρθροΠως φτιάχνω την Κιμαδόπιτα με υπέροχη γέμιση
Επόμενο άρθροAλμυρά cupcakes με λουκάνικο