Λουκάνικα με πράσα και πατάτες φούρνου 

Υλικά

1,5 κιλό πατάτες
3 μακριά λουκάνικα με πράσο και μυρωδικά σύνολο 650 γραμμάρια
100 γραμμάρια ελαιόλαδο
Αλάτι- πιπέρι
Λίγη Πάπρικα γλυκιά η γλυκό κόκκινο πιπέρι
1,5 κουταλάκι του γλυκού Μπουκάβο
λίγο τυρί τριμμένο εμείς χρησιμοποιήσαμε παρμεζάνα

Για την μαρινάδα:
χυμός 4 πορτοκαλιών
χυμός 1 λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας πικάντικη μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας πικάντικο κέτσαπ
2-3 πρέζες ρίγανης
2-3 πρέζα θυμάρι
2-3 πρέσες πάπρικας
4 κουταλιές ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Χτυπάμε όλα τα υλικά της Μαρινάδας καλά σε ένα μπολ.
Κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια, αλάτι για γεύση, καρυκεύματα με καρυκεύματα κρέατος και ανακατεύουμε καλά. Τώρα είναι η ώρα να ρίξετε την μισή μαρινάρισμα σε αυτά. Ανακατέψτε για άλλη μια φορά. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο στον αέρα και ψήνουμε στους 180 ‘για 40 λεπτά.

Στη συνέχεια αφαιρέστε το ταψί, προσθέστε την υπόλοιπη μαρινάδα και κομμένα λουκάνικα αλατοπιπερο και τα μυρωδικά. Επιστρέψτε το ταψί στο φούρνο και ψήστε για άλλα 30 λεπτά.
Δέκα λεπτά πριν αφαιρέσετε το ταψί από το φούρνο, πασπαλίζουμε με τριμμένο παρμεζάνα για τραγανή κρούστα και ψήνουμε για τελευταία φορά.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΣπιτικά Αφράτα Κουλούρια…ένα υπέροχο σνακ για τον καθένα
Επόμενο άρθροMιλφέιγ με φράουλες…η κρέμα του είναι μαγική