Μακαρονόπιτα

Υλικά

Απ’ το μισό κιλό μακαρόνια Νο 6 βράζουμε τα μισά όχι πολυ βρασμένα
Μισό λίτρο γάλα φρέσκο
200 γρ φέτα τριμμένη
3 αυγά και τον ένα κρόκο τον κρατάμε για την επάλειψη
1 ποτηράκι ελαιόλαδο και έξτρα για την επάλειψη των φύλλων
Λίγο αλάτι αν είναι αλμυρη η φέτα μη βάζετε πολύ
Λίγο πιπέρι
Λίγο κουρκουμά

Για τα φύλλα
Μισό κιλό αλεύρι μαλακό και έξτρα για το άνοιγμα των φύλλων
Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
Λίγο ξύδι
1 ποτήρι χλιαρό νερό

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε μπωλ τα υλικά της γέμισης και τα βάζουμε στην άκρη
Σε ταψακι ρίχνουμε το αλεύρι και τα άλλα υλικά της ζύμης και ζυμωνουμε να γίνει μια μαλακή ζύμη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά
Κόβουμε 4 μπαλάκια απ’ τη ζύμη μας τα δύο μεγαλύτερα για από κάτω και ανοίγουμε δύο φύλλα μεγάλα να προεξέχουν απ’ το ταψί μας… λαδωνουμε ένα ταψί αυτό της κουζίνας το μεγάλο και απλώνουμε τα δύο φύλλα λαδωνοντας τα και απλώνουμε τη γέμιση διαδοχικά… κατόπιν βάζουμε και τα άλλα δύο λαδωμένα γυρίζουμε τα προεξέχοντα αλλειφουμε με τον κρόκο ραντίζουμε με λίγο νεράκι που έχουμε ξεπλύνει το μπωλ της γέμισης ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 β για μια ώρα περίπου ανάλογα το φούρνο

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ:Aristea Mpesiri

Προηγούμενο άρθροΡώσικη Σαλάτα
Επόμενο άρθροΜελιτζανοπιτα με φυλλο κρουστας