Μανιταροσαλάτα με σκόρδο και μαγιονέζα

Συστατικά

750 γρ μανιτάρια σε κονσέρβα
150 γραμμάρια μαγιονέζα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ή αποξηραμένο άνηθο

Οδηγίες

Ανοίξτε τα κουτιά μανιταριών και αποστραγγίστε όλο το υγρό. Πιέστε τα μανιτάρια για να αφαιρέσετε την υπερβολική υγρασία.
Κόψτε και τοποθετήστε τα μανιτάρια σε ένα μέτριο μπολ.
Προσθέστε το τεμαχισμένο σκόρδο, τον άνηθο και την μαγιονέζα.
Συνδυάστε απαλά όλα τα συστατικά μαζί.
Σερβίρετε κρύο σε φέτες φρέσκιας μπαγκέτας ή άλλου φρέσκου ψωμιού.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Αν χρησιμοποιείτε φρέσκα μανιτάρια, τοποθετήστε μανιτάρια 450 γρ σε αλμυρό νερό και βράστε τα.
Βράζουμε για 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια. Αφαιρέστε, στραγγίστε και χρησιμοποιήστε τη σαλάτα.
Αντί του άνηθο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μαϊντανό.
Αντί το σκόρδο, χρησιμοποιήστε ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι ή κόκκινο κρεμμύδι.
Επίσης, σε περίπτωση που προτιμάτε σαλάτες με λιγότερη μάγιονέζα, μπορείτε να αντικαταστήσετε τη μισή ποσότητα μαγιονέζας με γιαούρτι.

ΠΗΓΗ: thebossykitchen.com

Προηγούμενο άρθροΜακαρόνια φούρνου με λουκάνικα και τυρί
Επόμενο άρθροΧαλουμοπιτάκια…μμμμ