Μανιταρόπιτα με καπνιστό τυρί και ζαμπόν

Μανιταρόπιτα με μετσοβόνε και μαγειρεμένο ζαμπόν, όλα δεμένα με μια κρεμώδη μπεσαμέλ.
Σήμερα ήθελα ένα πλούσιο και λαχταριστό πιάτο και έτσι γεννήθηκε αυτη η πίτα που προτείνω. Μπορείτε πραγματικά να απολαύσετε μόνος σας ή και με άλλους!

Συστατικά

(για ταψάκι διαμέτρου 27 cm)
2 στρογγυλές σφολιάτες (αν θέλετε να τη φτιάξετε μόνοι σας, διαβάστε τη συνταγή )
1 βάζο (400 γραμμάρια) μανιτάρια
Αλάτι και πιπέρι
1 σακούλα μπεσαμέλ Γιωτης (αν θέλετε να τη φτιάξετε μόνοι σας, διαβάστε τη συνταγή)
110 γρ. από μαγειρεμένο ζαμπόν
100 γραμμάρια καπνιστό μετσοβόνε

Μέθοδος

Ετοιμάζετε πρώτα τα μανιτάρια και τη μπεσαμέλ, αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την αγορασμένη, ώστε να έχει χρόνο να κρυώσει πριν την βάλετε στη θήκη σφολιάτας. Τσιγαρίζουμε μερικές πολύ λεπτές φέτες κρεμμυδιού και μετά προσθέτουμε τα μανιτάρια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αν θέλουμε και αφήνουμε να ροδίσουν

Ανοίγουμε τη σφολιάτα. Χωρίς να την αφαιρέσετε από το λαδόκολλα, τοποθετείτε μια σφολιάτα στο ταψακι με λίγο μεγαλύτερη διαμετρο περιφέρεια, ώστε οι άκρες της σφολιάτας να παραμείνουν ανασηκωμένες για να δημιουργήσετε ένα δοχείο για τη γέμιση.
Τοποθετήστε τις φέτες καπνιστου τυειου πάνω στη ζύμη και απλώστε πάνω τους μια γενναία στρώση μπεσαμέλ

Προσθέτουμε το ψημένο ζαμπόν χοντροκομμένο σε κομμάτια και τέλος τα μανιτάρια μοιράζοντάς τα ομοιόμορφα Προσαρμόστε την δεύτερη σφολιάτα να καλιψει το ζαμπόν και τα μανιταρια κόβοντας την περίσσεια τρυπήστε απο πάνω την ζύμη με ένα πηρουνι να φευγει ο ατμός και σφραγίστε τα με τη βοήθεια του πιρουνιού. Αν σας περισσεύουν κάποια υπολλοιματα ζυμης, δημιουργήστε λουλούδια για να στολίσετε την επιφάνεια.
Χτυπάμε καλά ένα αυγό και αλείφουμε με αυτό γενναιόδωρα την επιφάνεια της πίτσας.

Τώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°, στο χαμηλότερο σημείο, μέχρι να ροδίσει σε ένα χρυσοκιτρινο χρώμα

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΓλυκό με φρούτα του δάσους
Επόμενο άρθροΣυκοπιτάκια με χειροποίητο φύλλο κρούστας