Μαρμελάδα βερίκοκο

Φτιάξτε την πιο αγαπημένη και κλασική Μαρμελάδα βερίκοκο και απολαύστε το πιο γλυκό πρωινό! Σερβίρετε σε φέτες ψωμιού για μια καλοκαιρινή απόλαυση. Τα βερίκοκα είναι γεμάτα βιταμίνες, μέταλλα και χρήσιμα οξέα, είναι πηγή βιταμίνης Α και γεμάτα με αυτή τη βιταμίνη γνωστή και ως ρετινόλη. Εκτός από τη διατήρηση της υγείας των ματιών, βοηθά στη διατήρηση του ανοσοποιητικού συστήματος ισχυρό και διατηρεί την υγεία του δέρματος και βοηθά το σώμα να καταπολεμά τα επιβλαβή βακτήρια πιο εύκολα. Αυτά είναι τα οφέλη αν τρώτε βερίκοκα κάθε μέρα: Ενισχύουν τα αιμοφόρα αγγεία και την καρδιά

Υλικά

1 κιλό βερίκοκα
600 γρ. ζάχαρη
1/2 λεμόνι (χυμός)
2 φυλαράκια αρμπαρόριζα

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τα βερίκοκα. Τα καθαρίζουμε και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
Βάζουμε λίγα λίγα στο multi και τα αλέθουμε ελαφρώς.Το κάνουμε αυτό για να «διαλυθούν» ελαφρώς και στη συνέχεια να μην υπάρχουν μεγάλα κομμάτια στη μαρμελάδα.
Αφού έχουν ελαφρώς κομματιαστεί, τα αδειάζουμε σε μικρό πυρίμαχο σκεύος εναλλάξ µε τη ζάχαρη και τα αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για µία νύχτα.
Στο διάστημα αυτό τα ανακατεύουμε µία µε δύο φορές.

Την άλλη μέρα η ζάχαρη θα δούμε ότι θα έχει λιώσει η περισσότερη και θα είναι σαν σιρόπι.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και την βάζουμε στη φωτιά.
Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά προσθέτουμε τα φύλλα αρμπαρόριζας και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.Ενδιάμεσα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
Στο τελευταίο βράσιμο προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και βράζουμε 1΄-2΄.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και με ζεστή τη μαρμελάδα βερίκοκο, γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.
Εναλλακτικά μπορείτε να μαγειρέψετε τη μαρμελάδα και στον φούρνο, σε ένα γυάλινο πυρέξ, όχι σκεπασμένη. Γίνεται εξίσου νόστιμη.

Καλή επιτυχία!!!

Η συνταγή είναι της Rallou Psaradelli 

Προηγούμενο άρθροΗ γεύση αυτού του γλυκού γέμισε την καρδιά μου! Συνταγή σε 5 λεπτά!
Επόμενο άρθροΜυτζιθροπιτάκια χωρίς φύλλο