Μαφινς με κεράσια

Αν θέλετε νόστιμα γλυκά σοκολάτας, αλλά δεν θέλετε να στέκεστε με τις ώρες στην κουζίνα, τότε η συνταγή για μάφινς σοκολάτας είναι μόνο για εσάς. Τέτοια μάφιν είναι πολύ μαλακά εσωτερικά με πλούσια γεύση. Και ετοιμάζονται πολύ γρήγορα.

Συστατικά περ. 12 μάφινς:

Στιγμιαίος καφές – 5 g + 100 ml ζεστό νερό
Ζάχαρη – 180 g, μια πρέζα αλάτι
Αυγά – 2
Λάδι – 100 ml
Ξινή κρέμα ή γιαουρτι – 100 g
Αλεύρι – 180 g
Σκόνη κακάο – 40 g
Μπέικιν πάουντερ – 7 g

Επιπροσθέτως:
Κεράσια ή άλλα μούρα ή φρούτα – περίπου. 150 – 200 γρ
κορν φλαουερ ή αλεύρι – 1 κουταλάκι του γλυκού.

Παρασκευή:

Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς να ζεσταθεί.
Προσθέστε αλάτι, τα αυγά στη ζάχαρη και χτυπήστε λίγο με το μίξερ (μπορείτε απλά να ανακατέψετε με ένα σύρμα).
Προσθέτουμε το λάδι, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέστε στιγμιαίο καφέ και ανακατέψτε ξανά. Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το κακάο.

Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν με ένα σύρμα. Ανακατεύουμε τα κεράσια με το κορν φλαουερ.
Απλώνουμε τη ζύμη σε φόρμες σιλικόνης ή χαρτί, γεμίζοντας τες μόνο κατά τα δύο τρίτα.


Στρώνουμε 3 κεράσια και σκεπάζουμε με ζύμη. Ψήνουμε περ. 25 λεπτά.


Διακοσμούμε όπως θέλουμε ή απλά πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Δημοσίευση της Erika Oszuszki

Προηγούμενο άρθροΚουλουράκια Γιαουρτιού
Επόμενο άρθροΜοσχαράκι σβησμένο με λευκό κρασί…είναι ένα υπέροχο κλασικό.