Μελιτζανοκεφτέδες 💞💞💞

Όποιος με ξέρει ξέρει πόσο μου αρέσουν οι μελιτζανοκεφτέδες 😁
Εδώ είναι μια ιδέα ορεκτικού για να εκπλήξουμε τους καλεσμένους μας.

Συστατικά:

4 μελιτζάνες μεσαίου μεγέθους
1 αυγό ολόκληρο
130 γρ τριμμένη φρυγανιά
5 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
120 γρ τυρί τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο.
1 ασκαλώνιο
Φύλλα φρέσκιας μέντας
Αλατοπίπερο
Φρυγανιά για το πανάρισμα των κεφτεδών .
Σπορέλαιο για τηγάνισμα.

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι, τα ψιλοκομμένα ασκαλώνια, τηγανίζουμε, προσθέτουμε τις μελιτζάνες, αλατίζουμε ελαφρά και σιγοβράζουμε σκεπασμένα μέχρι να ψηθούν, πρέπει να ξετυλιχτούν και να στεγνώσουν λίγο, να κρυώσουν πριν τις αλατίσουμε.

Καρυκεύουμε με τη φρυγανιά (όχι μουλιασμένη), τη φρυγανιά, το τυρί, το αυγό, το αλάτι, το πιπέρι, λίγα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα και την ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδου.
Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν συνεχίσετε.
Πλάθετε τα κεφτεδάκια, τα τυλίγετε ελαφρά στην τριμμένη φρυγανιά και τηγανίζετε σε καυτό λάδι σε όχι πολύ δυνατή φωτιά, τοποθετείτε τα κεφτεδάκια σας σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε.

Σημείωση : Είναι σημαντικό να μην τηγανίζετε πολύ ψηλά, διαφορετικά γίνονται πολύ σκούρα και δεν ψήνονται καλά μέσα.
Μπορείτε να διατηρήσετε τους ωμούς κεφτέδες στο ψυγείο για λίγες ώρες πριν τους τηγανίσετε.
Μπορούν να σερβιριστούν και κρύα.

H Συνταγή είναι της Katja in cucina

Προηγούμενο άρθροΤηγανίτες Πατάτες…είναι νόστιμες και ετοιμάζονται εύκολα
Επόμενο άρθροΤυρόψωμο τριαντάφυλλο