Μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι, ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και μπαχαρικά.

Είναι μια εξαιρετική επιλογή πιο υγιεινού ορεκτικού και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως σάλτσα για ψητά κρέατα

Συστατικά:

2 μεγάλες μελιτζάνες
2 με 3 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας απλό γιαούρτι (προαιρετικά)
1 ½ κουταλιά της σούπας πάστα ταχινιού
1 με 2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ ή λεμονιού, περισσότερο αν θέλετε
Αλατοπίπερο
Φύλλα μαϊντανού για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αλείψτε ένα ταψί με λάδι
Αλείψτε τις κομμένες πλευρές της μελιτζάνας με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Ψήνετε για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσει πολύ η μελιτζάνα.
Αφαιρέστε τα εσωτερικά μέρη της μελιτζάνας και τοποθετήστε τα σε ένα επεξεργαστή τροφίμων Προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το ταχίνι, το αλάτι και την πάπρικα
Κάντε ελαφρύ χτύπημα για πιο παχιά υφή. Αν προτιμάτε μια ομαλή σαλάτα, πολτοποιήστε το μείγμα της μελιτζάνας μέχρι να μην μείνουν σβώλοι.
Ρίξτε την σαλάτα με κουτάλι σε ένα μπολ. Από πάνω ρίχνουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό, λίγο  ελαιόλαδο και καπνιστή πάπρικα.

Καλό Σερβίρισμα.

Προηγούμενο άρθροΓαλατόπιτα με πορτοκάλι
Επόμενο άρθροΥπέροχη κολοκυθόπιτα με φύλλο στο χέρι