Light Σοκολατοπιτα 

Υλικά

2 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα γάλα
1/2 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα αλεύρι Φαρινα
1/2 κούπα κακάο
1 κουτ.γλ μπεϊκιν παουντερ
1/2 κουτ.γλ σόδα
Βανίλια

Σιροπι
4 κουτ.γλ κακαο
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό

Γλασο
300γρ κουβερτούρα
1/2 κούπα γάλα
1 κουτ.γλ σπορέλαιο

Εκτέλεση

Χτυπαμε αυγά με τη ζάχαρη. Και μετά προσθέτουμε όλα τα υλικά με τη σειρά.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 35-40 λεπτά στις αντιστάσεις.
Ταψί 26 εκατ.

Για το σιρόπι
Βράζουμε όλα για δυο λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει και μετά σιροπιαζουμε τη σοκολατοπιτα

Για το γλάσο σοκολάτας:
Κόβετε τη κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια και τη βάζετε σε μικρή κατσαρολίτσα.
Προσθέτετε το γάλα και αφήνετε το γλάσο σε χαμηλή φωτιά να λιώσει και να ομογενοποιηθεί, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Το κατεβάζετε από τη φωτιά ριχνετε το σπορελαιο και ανακατευετε.
Αφήνετε λίγο στην άκρη και μόλις κρυώσει περιχύνετε τη σοκολατόπιτα.

H Συνταγή είναι της Olha Pazyuk

 

Προηγούμενο άρθροΦανταστική κρεμ μπρουλέ με ζαχαρούχο…για εξασφαλισμένη επιτυχία.
Επόμενο άρθροΜανιταρόσουπα