ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Αλάτι 
1 φλιτζάνι κουσκούς
1 μεσαίο αγγούρι ξεφλουδισμένο σε λεπτές φέτες (2 φλιτζάνια)
1/2 φλιτζάνι χοντροκομμένο φρέσκο ​​δυόσμο πρόσθετα κλαδάκια για γαρνίρισμα
1/4 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
2 κσ φρέσκο ​​χυμό λεμονιού περισσότερο ανάλογα με τις ανάγκες
1 κουτ. ξύσμα λεμονιού
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 φλιτζάνι φέτα σε κυβάκια
για 4 Μερίδες

ΟΔΗΓΙΕΣ
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, φέρετε 2 λίτρα καλά αλατισμένο νερό σε βράση.
Εν τω μεταξύ, σε μια μέτρια κατσαρόλα με μέτρια φωτιά, φτιάξτε το κουσκούς, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσουν, περίπου 7 λεπτά.
Μαγειρέψτε το κουσκούς στο βραστό νερό μέχρι να μαλακώσει, περίπου 10 λεπτά. Αποστραγγίστε και ξεπλύνετε κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό μέχρι να κρυώσει. Ρίξτε το κουσκούς σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης. Ανακατέψτε το αγγούρι και το δυόσμο.

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το λάδι, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα, 3/4 κουταλιές της σούπας αλάτι και 1/4 κουταλιού πιπέρι. Ανακατέψτε τη φέτα. Προσθέστε το μείγμα φέτας στο κουσκούς, αλάτι, πιπέρι και χυμό λεμονιού και ανακατέψτε καλά. Μεταφέρετε σε ένα μπολ σερβιρίσματος και γαρνίρετε με τα κλαδιά δυόσμου.

Συμβουλή

Μπορείτε να ψύξετε τη σαλάτα για έως και 4 ώρες, ανακατέψτε πριν την σερβίρετε.