Μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ πατάτας

Yλικά

1 1/2 κιλό μοσχάρι σπάλα κομμένο σε κύβους
100 ml ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1 μεγάλο καρότο τριμμένο στον τρίφτη
1 πράσο ψιλοκομμένο
1/2 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί
1 κουτάκι ντοματάκια κον κασέ
3 κ.σ. πελτέ
1 ξυλάκι κανέλας
2 φύλλα δάφνης
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
2 κύβους
500 ml χλιαρό νερό
3-5 πατάτες μέτριες
1 κ.σ.βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 φλυτζάνι του τσαγιού γάλα

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί βάζουμε το κρέας.
Το μαγειρέυουμε μέχρι ν αλλάξει χρώμα και να ροδίσει ώστε να θωρακίσουμε τα υγρά του.
Σβήνουμε με το κρασί.Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το πράσο ανακατεύουμε,
ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά και τέλος ρίχνουμε τα ντοματάκια και τον πελτέ.
Ανακατεύουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε τους κύβους τους οποίους έχουμε διαλύσει στο νερό.
Ρίχνουμε τον ζωμό στην κατσαρόλα σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 1 1/2 ώρα σε σιγανή φωτιά.
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό τις λιώνουμε μ ένα πιρούνι.Προσθέτουμε, αλάτι , πιπέρι, βούτυρο, πάπρικα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Ρίχνουμε το γάλα και λίγο νεράκι μέχρι να γίνει λείος και αφράτος.
Σερβίρουμε ζεστό και απολαυμβάνουμε την υπέροχη γεύση αυτού του πιάτου!!!!

Καλή όρεξη!!!

Προηγούμενο άρθροΚεφτέδες με λαχανικά….ο τέλειος συνδυασμός
Επόμενο άρθροΤυροπιτάκια με μαϊντανό…εύκολα, γρήγορα και νόστιμα !!