Μπατζίνα

Η Μπατζίνα είναι μία πίτα που “αντανακλά” την ελληνική παράδοση και τον δύσκολο τρόπο ζωής των προηγούμενων χρόνων. Φτιαχνετε κυρίως στην Θεσσαλία αλλά πλέον εχει γίνει διάσιμη

Υλικά

3 4 μέτρια κολοκυθακια (περιπου 3 μεγαλες κουπες…. δεν το στυβω)
1 γιαούρτι
1 ποτήρι γάλα
φέτα όση θέλουμε (εγω βαζω 350 γρ)
4 αυγά
4 κουταλιες λάδι
1 φαριν
πιπερι και λιγο μοσχοκαρυδο

Για απο πάνω
αλευρι
κεφαλοτυρι(περιπου 2 κουταλιές σουπας)
λιγο λαδι

Εκτέλεση

Πλενουμε, καθαριζουμε απο τη φλούδα τους και τριβουμε στον τρίφτη του κρεμυδιου τα κολοκυθακια (περιπου 3 μεγαλες κουπες…. δεν το στυβω)
Προσθέτουμε το γιαουρτακι το γάλα φέτα, αυγά 4 κουταλιες λάδι το φαριν πιπερακι και λιγο μοσχοκαρυδο.Ανακατευουμε καλά.
Λαδωνουμε καλά το μεγάλο ταψί της κουζινας και πασπαλιζουμε λιγο αλευρι. Ριχνουμε το μίγμα απο πανω κεφαλοτυρι(περιπου 2 κουταλιές σουπας)
και λιγο λαδι και ψηνουμε μιση ώρα 200β να ροδισει καλά…

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της Sunday Lous 

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ηπειρώτικη Μπατζίνα

Ηπειρωτικη Μπατζινα

Υλικά

3 αυγά μεσαία
1 ποτήρι γάλα
1 ποτήρι νερό
1 κεσεδάκι γιαούρτι παραδοσιακό 300 γραμμάρια
350 γρ. φέτα
λάδι
πιπέρι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

Θρυμματίζουμε τη φέτα μ ένα πιρούνι.Ρίχνουμε σ ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.Μετά ρίχνουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο λίγο κοσκινισμένο μέχρι να γίνει ένα μείγμα ούτε πολύ νερουλό ούτε πολύ παχύρευστο.Ρίχνουμε το μείγμα σε αντικολλητικό ταψί αφού το έχουμε λαδώσει.Από πάνω ρίχνουμε λίγη φέτα τριμμένη και λίγο λάδι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 με 200 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδίσει. Βάζουμε το μεγάλο ταψί του φούρνου για να γίνει λεπτή.

Καλή επιτυχία!!!

Προηγούμενο άρθροΤούρτα σοκολάτα με τραγανή κρούστα
Επόμενο άρθροΕλαιόλαδο Βασιλικού…Βιώστε τα ζωντανά αρώματα ελαιόλαδου και φρεσκοκομμένου βασιλικού