Συστατικά:
2 κιλά αποστεωμένο μοσχάρι, κομμένο σε κύβους
Αλάτι, για την γεύση
Πιπέρι για την γεύση
2 κουταλιές της σούπας ελληνικό ελαιόλαδο
1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
1/2 κουταλάκι αποξηραμένο κύμινο
1/8 κουταλάκι του γλυκού κόκκινη πιπεριά
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​ψιλοκομμένο μαϊντανό

Οδηγίες για την προετοιμασία του κρητικού μεζέ:
Πασπαλίζουμε το κρέας με αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε στην άκρη.

Ρίξτε το ελαιόλαδο σε το τηγάνι και ρυθμίστε τη φωτιά στη μέση. Αφήνουμε το λάδι να ζεσταθεί για περίπου ένα λεπτό και στη συνέχεια προσθέτουμε την πιπεριά και το κρεμμύδι. Σωτάρετε μέχρι να είναι και τα δύο μαλακά. Αυτό πρέπει να διαρκέσει περίπου πέντε λεπτά.

Ανακατέψτε το κρέας και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για περίπου πέντε λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτεί τουλάχιστον μερικώς το κρέας. Ανακατέψτε το λευκό κρασί με ένα ξύλινο κουτάλι. Ξύστε το κάτω μέρος του τηγανιού με το ξύλινο κουτάλι για να αφαιρέσετε τα καφέ κομμάτια (εδώ θα πάρετε πολύ γεύση).

Πασπαλίστε το κύμινο και το κόκκινο πιπέρι. Αφήστε το μείγμα να μαγειρεύει σε μέτρια-χαμηλή για περίπου δέκα λεπτά, ή μέχρι να μαγειρευτεί το κρέας επαρκώς. Πασπαλίστε το πιάτο με φρέσκο ​​ψιλοκομμένο μαϊντανό λίγο πριν το σερβίρετε.

και καλές Ρακιές

Προηγούμενο άρθροΠρασοπιτάκια
Επόμενο άρθροΝησιώτικη Σαλάτα με παντζάρια