Δείτε Επίσης: Μπισκοτογλυκό με μους λεμονιού και σοκολάτας | Ένα γρήγορο και εύκολο μπισκοτογλυκό καρύδας

Μπισκοτάκια ζάχαρης κρακελέ

(κάνει 50 μπισκότα)

Συστατικά:

• 4 φλιτζάνια (500 γραμμάρια) αλεύρι
• 1 φλιτζάνι (200 γραμμάρια) ζάχαρη
• 4 αυγά
• 2 κουτ. Εκχύλισμα βανίλιας
• 2 κουτ. Μαγειρική σόδα
• ½ κουταλάκι του γλυκού. αλάτι
• 2/3 φλιτζάνι (150 ml) λάδι (χρησιμοποιήσαμε αμυγδαλέλαιο)
• ξύσμα από 1 πορτοκάλι
• Κ τις μπάλες ζύμης σε ¼ φλιτζάνι κοκκοποιημένη ζάχαρη και ¼ φλιτζάνι ζάχαρη σε σκόνη

Οδηγίες:

• Κοσκινίστε το αλεύρι, προσθέστε το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι
• Ξεχωριστά, προσθέστε τα αυγά σε ένα μπολ και χτυπήστε σε μέτρια / υψηλή ταχύτητα,
προσθέστε τη ζάχαρη και συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να έχετε ομαλή συνοχή. Προσθέστε το
λάδι, ξύσμα πορτοκαλιού και το εκχύλισμα βανίλιας.
• Προσθέστε αργά τα ξηρά συστατικά στο υγρό μείγμα και σχηματίστε μια μαλακή ζύμη με τα χέρια σας.
Εάν η ζύμη είναι πολύ κολλώδης προσθέστε λίγο αλεύρι (όχι περισσότερο από 1/4 φλιτζάνι,
στοχεύστε για μία μαλακή ζύμη). Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα.


• Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο, σχηματίστε μικρές μπάλες (το μέγεθος ενός καρυδιού).
• Ρίξτε κάθε μπάλα στην ζάχαρη πρώτα και μετά στη ζάχαρη άχνη
• Τοποθετήστε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τοποθετήστε το σε απόσταση
3εκ το ένα από το άλλο.


• Ψήστε στους 180 C για 10-12 λεπτά

Δείτε Επίσης: Μπισκοτογλυκό με μους λεμονιού και σοκολάτας | Ένα γρήγορο και εύκολο μπισκοτογλυκό καρύδας

Δείτε το βίντεο εδώ

Προηγούμενο άρθροΜυστικά για ένα Αφράτο & Ζουμερό Κέικ Υγρής Σοκολάτας!
Επόμενο άρθροΠατάτες Ογκρατέν