Συστατικά
Μπισκότα

1 φλιτζάνι (227 γραμμάρια) αλατισμένο βούτυρο
1/4 κγ αλάτι
Ζάχαρη αχνη 1/2 φλυτζανι (57g)
2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένη φλούδα λεμονιού (ξύσμα)
2 φλιτζάνια (241g) αλεύρι όλων των χρήσεων

Επικάλυψη

1 φλιτζάνι + 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη (128g)
1/4 φλιτζάνι ξύσμα λεμονιού 

Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°.
Για να φτιάξετε τα μπισκοτάκια: Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους, χτυπήστε μαζί το βούτυρο και το αλάτι μέχρι να μαλακώσει και να αφράτο.
Ανακατέψτε το ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού.
Προσθέστε το αλεύρι, ανακατεύοντας έως ότου συνδυαστούν καλά.
Κόψτε τη ζύμη σε μπάλες (σε μέγεθος 1 κουταλάκι του γλυκού)και τα μπισκότα σας θα είναι ωραία και ομοιόμορφα. Τοποθετήστε τις μπάλες στο ταψί.
Ψήστε τα μπισκότα για 12 έως 15 λεπτά. Θα πρέπει να είναι ελαφρά ψημένα στο κάτω μέρος, και να έχουν πάρει λίγο χρώμα από επάνω.
Για να φτιάξετε την επικάλυψη: Ανακατώστε τη ζάχαρη άχνη και το ξύσμα μαζί σε ένα ρηχό μπολ.
Βγάλτε τα μπισκότα από το φούρνο και αφήστε να κρυώσουν στο ταψί για 3 λεπτά. Όταν είναι έχουν σφίξει αλλά είναι ακόμα ζεστά, ανακατώστε τα μπισκότα προσεκτικά μέσα στο μπολ με την ζάχαρη.
Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν εντελώς, και στη συνέχεια ξαναβάλετε τα στη ζάχαρη.
Αποθηκεύστε τα μπισκοτάκια σε αεροστεγή δοχεία για 1 εβδομάδα. 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤο Κεικ του Καφέ…χωρίς κόπο
Επόμενο άρθροΡιγκατόνι με Mανιτάρια και Σπανάκι