Πιτάκια με ανθότυρο και φρούτα

Υλικα

Για την γέμιση

900 gr ανθότυρο – ρικοτα
1 φλιτζάνι ζάχαρη (200gr)
110 gr κομματάκια σοκολάτας
110 gr φρούτα αποξηραμένα και ψιλοκομμένα
1 πρέζα βανίλια σε σκόνη
ξύσμα 1 πορτοκαλιού ή 1 σταγόνας εκχυλίσματος πορτοκαλιού
1 μικρή πρέζα αλάτι

Για τη ζύμη

3 ½ φλιτζάνια αλεύρι
½ φλιτζάνι ζάχαρη
6 κουταλιές της σούπας μέλι
110 γρ βούτυρο ή 6 κουταλιές ελαιόλαδο
4 κρόκους αυγών
1 σφινακι κονιάκ ή βότκα ή ¼ φλιτζάνι κρασί Marsala
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 μικρή πρέζα αλάτι
ξύσμα 1 λεμονιού
νερό και επιπλέον αλεύρι εάν χρειαστεί

Για το μαγείρεμα
ηλιαίλεο ή αραβοσιτέλαιο για τηγάνισμα
2 αυγά χτυπημένα με 4 κουταλιές της σούπας γάλακτος για το άλλειμα, για το φούρνο

ΜΕΘΟΔΟΣ

Η γέμιση
Ανακατέψτε όλα τα συστατικά για την γέμιση. Η γέμιση πρέπει να έχει καλή συνοχή. Εάν η γέμιση είναι πολύ υδαρή, προσθέστε μερικά τριμμένα μπισκότα.

Η ζύμη
Ανακατέψτε όλα τα συστατικά για να φτιάξετε ζύμη και ζυμώστε για 4-5 λεπτά. Η ζύμη πρέπει να είναι ομαλή και πιο κοντά με ζύμη ψωμιού ή πίτσας. Προσθέστε λίγο νερό εάν η ζύμη είναι πολύ σκληρή για ζύμωμα ή λίγο αλεύρι εάν απαιτείται.
Καλύψτε και ξεκουράστε τη ζύμη για 20/30 λεπτά.
Χωρίστε τη ζύμη σε 4 κομμάτια και χωρίστε κάθε κομμάτι σε 6 κομμάτια, διαμορφώστε σε μπάλες.

Τα πιτάκια
Ανοίξτε κάθε κομμάτι ζύμης με πλάστη δίνοντας ελλειπτικό σχήμα.


Στο κέντρο κάθε κομματιού, τοποθετήστε 1 κουταλάκι του γλυκού γέμιση και κλείστε την ζύμη σε σχήμα μισού φεγγαριού,πιέστε προς τα κάτω κολλήσει, βεβαιωθείτε ότι είναι σωστά σφραγισμένα για να αποφύγετε τη διαρροή. Τοποθετήστε τα σε λαδωμένο ταψί. Όταν τα ετοιμάσετε όλα , συνεχίστε με το ψήσιμο.

Για το τηγανισμα
Σε μέτρια φωτιά, τηγανίζουμε τα πιτάκια και τα γυρίζουμε μέχρι να ροδίσουν και στις δύο πλευρές. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο καλυμμένο με χαρτοπετσέτες για να στραγγίξτε.
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή μέλι και σερβίρουμε ζεστό ή κρύο.

Το ψήσιμο
Τα αλείφουμε με το αυγό και ψήνουμε στους 190 βαθμούς, μέχρι να γίνει χρυσίσουν.
Πασπαλίστε ελαφριά άχνη ζάχαρης ή μέλι , σερβίρετε ζεστό ή κρύο.

Πηγή: https://www.mangiamagna.com/

Προηγούμενο άρθροΓεμιστά γλυκάκια με ζύμη από σουδάκια
Επόμενο άρθροΚολοκυθοπιτσάκια