Μπισκοτότουρτα Σοκολάτας

Υλικά

400 γρ. μπισκότα πτι μπερ
100 γρ.καρύδια χοντροκομμένα
200 γρ.γάλα
100 γρ.ζάχαρη
120 γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ. κακάο
2 γρ.ζάχαρη βανίλια

120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
100 ml κρέμα γάλακτος
40 γρ. λευκή σοκολάτα

Εκτέλεση

Σπάμε σ ένα μπολ τα μπισκότα με τα χέρια μας και προσθέτουμε τα καρύδια.Σ ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα,τη ζάχαρη,το κακάο και το βούτυρο.
Μεταφέρουμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Το ρίχνουμε στο μπολ με τα μπισκότα και τα καρύδια.Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Αφήνουμε 20 λεπτά ν απορροφηθούν τα υγρά και μεταφέρουμε το μείγμα σε αποσπώμενη φόρμα 20 εκ. στην οποία έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί στον πάτο αλλά και στα τοιχώματα.
Το απλώνουμε να πάει παντού και ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.Λιώνουμε και την λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί.

Ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας πάνω στο γλυκό μας.Στρώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια.Από πάνω ρίχνουμε την λευκή σοκολάτα στο κέντρο και μ ένα ξυλάκι κάνουμε σχήματα στην επιφάνεια.
Πασπαλίζουμε στην άκρη γύρω γύρω καρύδια και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Βγάζουμε απ το ψυγείο ξεφορμάρουμε, κόβουμε και σερβίρουμε!!!!

Καλή σας απόλαυση!!!!

Προηγούμενο άρθροΤηγανητός τραγανός μπακαλιάρος  με κουρκούτι
Επόμενο άρθροΓαλατόπτια Μάνης