Ριζόγαλο με σταφίδες

Συστατικά:

2 φλιτζάνια ρύζι γλασε
1 κομμάτι κανέλα
1 κουτί ζαχαρουχο γάλα
1 κουτί γάλα εβαπορέ
1 1/2 φλιτζάνι πλήρες γάλα
Ξυσμα λεμονιού ή ξύσμα πορτοκαλιού
Σταφίδες (προαιρετικά)
2 φλιτζάνια νερό

Τρόπος προετοιμασίας:

1 – Βάζουμε μια κατσαρόλα με τα 2 φλιτζάνια νερό σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε την κανέλα και αφήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να βράσει, πλένουμε το ρύζι και ανακατεύουμε με το βραστό νερό
και μετά το μετακινούμε λίγο για να μην κολλήσει και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού Αφήστε το να βράσει μέχρι να ψηθεί το ρύζι χωρίς να το αφήσετε να στεγνώσει τελείως.

2 – Όταν μαλακώσει το ρύζι, προσθέστε το εβαπορέ και το πλήρες γάλα, μετά προσθέστε το ζαχαρουχο γάλα, ανακατέψτε τα υλικά και βράστε για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει το ρύζι και να πάρει τη γεύση των υλικών, μετά προσθέστε τις σταφίδες, αφήστε για λίγα λεπτά.
Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμο σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και σερβίρουμε σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας

Προηγούμενο άρθροΚανελόνια με κιμά
Επόμενο άρθροΓεμιστές Ντομάτες με ρύζι…μια διαφορετική εναλλακτική γέμιση