Μπισκότα φουντουκιού σοκολάτας

Υλικά

1 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις (300ml)
1/3 φλιτζάνι σκόνη κακάο (80 ml)
2 κουτ. σκόνη ψησίματος (10 ml)
τσίμπημα αλάτι
ξύσμα ½ πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι ζάχαρη (250 ml)
1/3 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (80ml)
2 μεγάλα αυγά
1 κουτ. εκχύλισμα καθαρής βανίλιας (5 ml)
1 φλιτζάνι ολόκληρα φουντούκια (250 ml)

Οδηγίες:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς .
2. Στρώστε ένα μεγάλο ταψί με χαρτί ψησίματος.
3. Κοσκινίστε το αλεύρι, το κακάο, τη σκόνη ψησίματος και το αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ.
4. Σε ένα άλλο μπολ, προσθέστε ξύσμα πορτοκαλιού, ζάχαρη, λάδι, αυγά και εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπήστε ελαφρά μέχρι να μαλακώσει.

5. Προσθέστε το μείγμα αυγών στο μείγμα αλευριού. Ανακατέψτε με ξύλινο κουτάλι και
ανακατέψτε καλά και μετα προσθέστε τα φουντουκια.


6. Χωρίστε τη ζύμη στη μέση και διαμορφώστε την κάθε μία σε έναν κύλινδρο (περίπου 30 x 5-εκ). Η ζύμη θα είναι κολλώδης, οπότε χρησιμοποιήστε λίγο λάδι στα χέρια για να διαμορφώσετε τη ζύμη. Τοποθετήστε τους κυλίνδρους στο φύλλο ψησίματος, αφήνοντας τουλάχιστον 7 εκ – θα απλωθούν καθώς ψήνουν.


7. Ψήστε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να σφίξουν. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το να σταθεί για 15 λεπτά πριν το κόψετε για να διατηρηθεί το σχήμα του.
8. Με μια μεγάλη σπάτουλα βγάλτε προσεκτικά τους κυλίνδρους από το δίσκο και μεταφέρετέ το σε μια σανίδα κοπής. Κόψτε προσεκτικά σταυρωτά τη διαγώνια με ένα οδοντωτό μαχαίρι (σε ​​μία πλήρη κοπή) σε φέτες 1,5 εκ.
9. Βάλτε τις φέτες πίσω στο ταψί, απλώνοντας επίπεδες και όχι επικαλυπτόμενες.

Ψήνουμε για δεύτερη φορά (ξανά στους 160 βαθμούς .) Για 20 ακόμη λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να τραγανιστούν.
Κάνει περίπου 40 μπισκότα

Καλή Επιτυχία

Subscribe to recipe’s youtube channel here

Προηγούμενο άρθροΠίτα σε 3 λεπτά με τυρί φέτα και ζαμπόν
Επόμενο άρθροΔροσερή Σαλάτα με φαγόπυρο και σάλτσα μουστάρδας