Μπουτάκια κοτόπουλου με μανιτάρια σε κρέμα σάλτσας.

Η σημερινή πρόταση είναι μπουτάκια κοτόπουλου με μανιτάρια σε κρέμα σάλτσας.
Εδώ προσέξτε ιδιαίτερα τη σάλτσα και τον τρόπο παρασκευής. Το έχω παρακολουθήσει φτιαγμένο σε αρκετές συνταγές και τώρα μόλις το κάνω. Αυτή είναι μια ιδέα για δείπνο όταν πραγματικά δεν έχετε χρόνο και αναρωτιέστε τι να μαγειρέψετε γρήγορα.

Υλικά :

500 γρ μανιτάρια
250 g υγρή κρέμα για μαγείρεμα 30 τοις εκατό και άνω
60 γρ τυρί κρέμα
1 κουτ μουστάρδα Ντιζόν
αλάτι για γεύση
λίγο μαγειρικό λάδι

6 μικρά μπουτάκια
1/2 ποτήρι σόγια σος
1 ποτήρια νερό
1 κ.σ. μέλι
1 λεμόνι, κομμένα σε φέτες
ξύσμα από 1 λεμόνια
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Για το κοτόπουλου
Σε μπολ ανακατεύουμε τη σόγια σος μαζί με το νερό και προσθέτουμε το μέλι.

Ανακατεύουμε καλά με τον αναδευτήρα, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Ρίχνουμε τα μπουτάκια στη σάλτσα και αφήνουμε για μία ώρα να μανιραριστούν.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ.
Τοποθετούμε τα μπουτάκια στη σχάρα, τα πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού και τα ψήνουμε για 35-40 λεπτά περίπου. Όταν ψηθούν, τα βάζουμε σε πιατέλα, τοποθετούμε τις φέτες λεμονιού και λίγο φρέσκο ξύσμα.

Τα μανιτάρια κόβονται και τα βάζουμε σε ταψί με λίγο λάδι. Ανακατεύουμε συνεχώς και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά,
ίσως και παραπάνω, δεν ξερω ακριβώς. Να είναι καλά μαγειρεμένα. Όταν είναι έτοιμα τα μανιτάρια προσθέτουμε την κρέμα
γάλακτος, το τυρί κρέμα και τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Γίνετε πολύ γρήγορα.
Τη σάλτσα τη χρησιμοποιώ και για μπρόκολο, κολοκυθάκια και με μελιτζάνα. Μπορείτε να το ετοιμάσετε ξεχωριστά και να
δοκιμάσετε διάφορα πράγματα μαζί της, ακόμα και μπριζόλες εγω την εκανα με τα μπουτακια κοτοπουλο.
Λοιπόν αυτό είναι!

Καλο βραδυ σε ολους! Καλή διασκέδαση και υγεία!

Προηγούμενο άρθροΓλυκια μπουγάτσα αέρος
Επόμενο άρθροΨωμάκια με μπύρα