Μυρωδάτη μηλόπιτα

Μοιράζομαι μια συνταγή για μια πολύ νόστιμη, μυρωδάτη μηλόπιτα που δεν προλαβε να μπαγιατεψει.
Ταψι: 24cm – 34cm.
φλιτζάνι 250 ml.

Υλικά:

500 γραμμάρια μήλα (ξεφλουδισμένα),
2 φλιτζάνια αλεύρι,
200 γρ βούτυρο,
4 κουταλιές μέλι
1 φλιτζάνι ζάχαρη,
1 σακουλάκι ζάχαρη βανίλιας,
4 αυγά,
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ,
πρέζα αλάτι

Παρασκευή:

Αρχικά, ετοιμάστε τα μήλα. Καθαρίζουμε, κόβουμε τον πυρήνα και κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Ραντίζουμε με χυμό λεμονιού για να μην σκουρύνουν. Σκεπάζουμε και αφήνουμε μέχρι να ετοιμάσουμε τη ζύμη.

Προετοιμασία της ζύμης:
Χτυπάμε με μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε το βούτυρο σε θερμοκρασία
δωματίου και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέστε το μέλι με το μπέικιν πάουντερ και χτυπήστε ξανά.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω.
Προσθέστε μήλα στη ζύμη, ανακατέψτε έτσι ώστε τα μήλα να κατανεμηθούν ομοιόμορφα.
Βάζουμε τη ζύμη σε φόρμα καλυμμένη με περγαμηνή και ψήνουμε σε θερμοκρασία 180 βαθμών για 45-50 λεπτά.

Καλή όρεξη!

Η Συνταγή είναι της Валентина Кузьмова

Προηγούμενο άρθροΑφράτα ζυμαράκια με σόδα (μπαλούνες)
Επόμενο άρθροΣαγανάκι με καπνιστό τόφου