Ντοματοκεφτέδες

Απαραίτητα προϊόντα:

400 γρ ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, τριμμένο
2 κουταλάκια του γλυκού πελτέ ντομάτας
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​δυόσμο, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
120 γρ αλεύρι
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
λάδι τηγανίσματος

Εκτέλεση:

Σε μια μεσαία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια σε λίγο λάδι σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και ανακατεύουμε.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε με ένα καπάκι για 3 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Μεταφέρετε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και τα μυρωδικά.
Αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το αυγό, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μια πηχτή ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι.

Σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι μέχρι να φτάσει σε βάθος περίπου 1 εκ. Αφού ζεσταθεί το λάδι βάζουμε λίγη ζύμη στο λάδι και αν αρχίσει να τσιτσιριζει το λάδι είναι έτοιμο. Μειώστε τη φωτιά.
Βάζουμε μερικές κουταλιές της σούπας από τη ζύμη σε καυτό λάδι και τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
Βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε αμέσως με γιαούρτι.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚεφτεδάκια κοτόπουλου σε λευκή σάλτσα
Επόμενο άρθροΚέικ με ξηρούς καρπούς