Κέικ με κρέμα καφέ και ξηρους καρπούς

Προσφέρω ένα νόστιμο κέικ για τους λάτρεις του καφέ και των γεύσεων των ξηρών καρπών. Αποδεικνύεται ένα πολύ λεπτό κέικ με άρωμα καφέ.

Τι χρειαζόμαστε:

🌰 5 αυγά
🌰 100 γρ αλεσμένους ξηρούς καρπούς
🌰 120 γραμμάρια ζάχαρη
🌰 100 γραμμάρια αλεύρι
🌰 70 γραμμάρια νερό (σε θερμοκρασία δωματίου)
🌰 1 μπέικιν πάουντερ
🌰 30 γραμμάρια κορν φλαουερ

Εκτέλεση

Πρώτα, πρέπει να καβουρδίσετε και να τρίψετε τους ξηρούς καρπούς.
Χωρίστε τα ασπράδια με τους κρόκους. Χτυπήστε τους κρόκους με τη ζάχαρη, προσθέστε σταδιακά νερό, το αλεύρι, τους ξηρούς καρπούς και όλες τις σκόνες.
Χτυπήστε χωριστά τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν και ανακατέψτε ελαφρά με τη μάζα των αυγών με μια σπάτουλα. Ψήνετε σε ταψί 27×37.170 γρ.,περίπου 20-25 λεπτά.
Προσέξτε όμως τον φούρνο σας γιατί ο καθένας έχει διαφορετικούς. Ψήνετε οπωσδήποτε σε λαδόκολλα! Θα πρέπει να ψήσετε δύο τέτοια μπισκότα‼Αν όμως έχετε μια μικρή φόρμα, ή μια στρογγυλή d20-24, μπορείτε να ψήσετε ένα κέικ και να το χωρίσετε σε μέρη.

Κρέμα καφέ:
Βράζουμε τη βάση της κρέμας
700 γραμμάρια γάλα
3 αυγά
2 κουταλιές της σούπας κορν φλαουερ
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 βανίλια ζάχαρη
200 γραμμάρια ζάχαρη Βράζουμε και κρυώνουμε.
———————————————-
400 βουτυρο 
Ρίξτε 1 κουταλιά της σούπας στιγμιαίο καφέ σε 30 γραμμάρια νερό και ανακατέψτε.

Αφήστε να κρυωσει η βάση της κρέμας.
Χτυπήστε το βούτυρο χωριστά, μπορείτε να προσθέσετε λίγη άχνη ζάχαρη (50 γρ.-100 γρ.)
Προσθέστε σταδιακά τη βάση της κρέμας στο βούτυρο. Όταν όλα ανακατευτούν, τη χωρίζετε σε 2 μέρη, ένα μεγαλύτερο και ένα μικρότερο περίπου το 1/4
Προσθέστε διαλυμένο καφέ στο μεγαλύτερο μέρος και μερικές σταγόνες ρουμιού.
Το μικρότερο μέρος της κρέμας είναι λευκό, για το πάνω μέρος.

Συναρμολογήστε:
Μουσκέψτε τα κέικ με γλυκό στιγμιαίο καφέ, απλώστε κρέμα καφέ στο κάτω κεικ, καλύψτε με το δεύτερο κέικ, απλώστε λευκό και γλάσο σοκολάτας

Γλάσο:
150 g σοκολάτα,
100 g κρέμα γάλακτος,
1 κουταλιά της σούπας λάδι

Λιώστε σε μπεν μαρι Ρίξτε στο κέικ από πάνω.
Η απίστευτη γεύση καφέ-καρυδιού θα εντυπωσιάσει τους πιο απαιτητικούς λάτρεις του καφέ.

Σας ευχαριστούμε όλους για την προσοχή σας. 🥰💕

Προηγούμενο άρθροKέικ ασπρόμαυρο στο ταψί
Επόμενο άρθροΟι Σπιτικές μου υγρές σοκολατένιες πάστες